Claudiu Zamfir

Noul ministru care se va ocupa de Start-Up Nation și celelalte programe pentru IMM

Thumbnail

Senatorul de Prahova Radu Ștefan Oprea (47 de ani) a fost desemnat de conducerea PSD pentru postul de ministru pentru Mediul de Afaceri, in locul lui Ilan Laufer.

Astfel, după ce noul guvern va fi votat de Parlament și învestit la Președinție, Radu Oprea va gestiona Start-Up Nation și celelalte programe de finanțare și sprijin pentru firmele mici și mijlocii.

El a fost susținut pentru funcția în Guvern de organizația PSD Prahova, al cărei vicepreședinte este. Coincidență, în județul Prahova este agenția pentru IMM-uri care s-a ocupat până acum de cea mai mare parte a aplicanților în programul Start Up Nation și în alte scheme de sprijin pentru IMM-uri. La Ploiești sunt trimise dosarele de aplicare și de către antreprenorii din București și Ilfov.

Radu Ștefan Oprea a absolvit Facultatea Utilaj Tehnologic- Universitatea de Petrol si Gaze, Ploiești, și Institutul Național de Administrație.

Viitorul ministru pentru Mediul de Afaceri a fost vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor UGIR 1903 , filiala Prahova, în anul 2008, iar în mediul privat a fost director la o serie de firme: SC Util 2000 SRL, SC Optimex SRL, SC SF BAU Ploiesti SRL,  SC Urban Electric SRL.

Viitorul ministru Oprea a fost trimis în judecată, în 2016, de Parchetul General, sub acuzația de evaziune fiscală și spălare de bani, scrie HotNews.ro.

Citește mai multe despre biografia viitorului ministru Radu Ștefan Oprea, pe HotNews.ro.

Parallax

Vizualizari
1779
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri