Claudiu Zamfir

650 milioane dolari pentru startup-uri din Europa și Israel, printr-un nou fond de investiții lansat de Accel, cu un partener român în echipă

dolari-dreamstime.

Startup-urile de tehnologie din Europa și Israel vor putea obține noi finanțări de capital de risc, în schimbul unui pachet minoritar de acțiuni, printr-un fond de investiții în valoare totală de 650 de milioane de dolari, lansat, marți, la Londra, de firma de venture capital Accel, care are și un partener român în echipă.

Noul fond de investiții al Accel Europe va acorda startup-urilor IT finanțări early-stage, care pot fi de ordinul milioanelor de dolari sau al zecilor de milioane de dolari pentru o rundă.

Investitorii au indicat care sunt domeniile pe care le au preponderent în vedere:

  • inteligență artificială (AI)
  • cybersecurity (securitate cibernetică)
  • fintech (tehnologii pentru sectorul financiar)
  • modern data stack (instrumente pentru colectarea, stocarea și analiza datelor)

„În Europa și Israel, Accel a susținut peste 200 de companii în peste 60 de orașe și 20 de țări, inclusiv în locuri precum Lituania, Portugalia, România și Serbia, care se află în afara centrelor tehnologice cunoscute din regiune” - a precizat firma de investiții, într-un comunicat.

Din echipa de conducere a Accel Europe face parte și românul Andrei Brașoveanu, partener, specializat în investiții early-stage. În cei 11 ani de când activează în cadrul Accel, Brașoveanu s-a implicat în rundele de investiții acordate unor companii tech precum UiPath (România), Monzo (UK) sau Sorare (Franța). El este absolvent al universităților americane Princeton și Harvard.

În cadrul Accel a activat și românca Luciana Lixandru, care a plecat, între timp, la fondul de investiții rival Sequoia.

În anul 2017, divizia europeană a firmei de capital de risc Accel Partners a condus o rundă de investiții de serie A în valoare de 30 de milioane de dolari pentru compania de roboți software UiPath, fondată la București de Daniel Dines și Marius Tîrcă.

Cu o istorie de 41 de ani, fondul de investiții american Accel a investit și în companii ca Facebook, Dropbox sau Spotify, când acestea erau mici startup-uri.

Parallax

Vizualizari
1620
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri