Claudiu Zamfir

Monzo, un rival al Revolut, a suferit o scădere abruptă în valoare, în urma crizei coronavirus

Thumbnail

Startup-ul britanic de gestionare a finanțelor personale Monzo, un rival al Revolut, a obținut, marți o nouă rundă de investiții, de 60 de milioane de lire sterline (circa 76 milioane dolari), dar a suferit o scădere a valorii companiei cu 40%, pe fondul crizei coronavirus COVID-19.

Noua rundă de finanțare a fost acordată în principal de investitori vechi ai Monzo:  Y Combinator, General Catalyst, Accel, Stripe, Goodwater, Orange, Thrive, Passion Capital.

Runda de investiții a fost făcută la o evaluare de 1,25 miliarde de lire sterline (aproape 1,6 miliarde dolari) a startup-ului britanic. În 2019, la precedenta rundă de investiții, de 113 milioane de lire sterline (circa 140 milioane dolari), startup-ul a fost evaluat la 2 miliarde de lire sterline (peste 2,5 miliarde dolari).

Astfel, fiecare acțiune deținută la Monzo valorează acum 7,7 lire sterline, față de 13 lire sterline, cât era anul trecut. Scăderea cu 40% a valorii companiei fintech a fost justificată prin contextul economic incert ca urmare a pandemiei coronavirus COVID-19.

„Deși am încheiat o nouă rundă de finanțare, climatul economic este diferit. Valoarea acțiunilor poate fluctua semnificativ. Prețurile acțiunilor scad adesea în astfel de momente. Acțiunile noastre aveau un preț de 0,51 lire sterline în urmă cu patru ani, când am obținut prima noastră rundă de crowdfunding! Obținerea acestor bani în actuala criză economică globală este o realizare mare și arată că putem continua să facem ca banii să lucreze pentru toată lumea”, scrie Monzo, într-un anunț.

Startup-ul britanic Monzo a obținut până acum finanțări de 384 milioane de lire sterline (aproape 490 milioane dolari). Fintech-ul a fost fondat în anul 2015, la Londra, de  Gary Dolman, Jason Bates, Jonas Huckestein, Paul Rippon și Tom Blomfield. în 2019, Monzo s-a lansat și în SUA (nu însă și în România).

Autorizat ca bancă în UK, Monzo oferă servicii de gestionare a finanțelor personale prin aplicație și card.

Tot în 2015 s-a deschis, la Londra și rivalul celor de la Monzo, Revolut. În mai 2018, Revolut s-a lansat și în România. Startup-ul fondat de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko a atras investiții de 836 de milioane de dolari și a ajuns să fie evaluat la 5,5 miliarde de dolari. Cea mai mare rundă de investiții obținută de Revolut, de 500 de milioane de dolari, a fost anunțată în 25 februarie 2020, cu puțin înaintea declanșării corona-crizei mondiale.

Parallax

Vizualizari
2368
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri