Claudiu Zamfir

Măsura 2-2022: Au rămas 500.000 EUR necontractați în ultima zi, „contracte nesemnate în termen de către aplicanți” (MAT)

Thumbnail

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) anunță finalizarea „cu succes” a etapei de semnare a contractelor de finanțare în cadrul Măsurii 2 - granturi de câte 5.000-120.000 de euro pentru sectorul agroalimentar, precizând că joi, în ultima zi de contractare, au rămas neconsumați 500.000 de euro din buget, ca urmare a unor contracte „nesemnate în termen de către aplicanți”.

3.473 de beneficiari au semnat contracte de finanțare, în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro, conform unui comunicat transmis joi de MAT.  Inițial. Inițial, MAT a transmis decizii de de acceptare de principiu la finanțare unui număr de 3.469  de solicitanți eligibili. Până luni, 27 iunie 2022, aceștia au avut termen să semneze contractele. Ulterior, mai rămânând ceva spațiu bugetar, ministerul a mai coborât cu contractările în listă, dar procesul de semnare a contractelor nu poate depăși data de 30 iunie 2022, cât ține cadrul temporar COVID-19 al Uniunii Europene.

„Până la data de astăzi, 30 iunie, din totalul aplicanților înscriși în cadrul programului IMM-AGRI FOOD (granturi pentru capital de lucru), respectiv 10.961 de societăți cu activitate în domeniul agroalimentar, s-au semnat 3.473 de contracte de finanțare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro. Concret, 99.8% din buget a fost contractat în termenul impus de cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat, instituite cu scopul sprijinirii economiei în contextul pandemiei COVID-19. Diferența de 0.2% este reprezentantă de contractele nesemnate în termen de către aplicanți”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Lista finală de beneficiari ar urma să fie publicată luni, 3 iulie, potrivit unor surse din MAT.

IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru) este a patra măsură de sprijin gestionată cu succes de MAT, din categoria schemelor de ajutor de stat finanțate prin intermediul cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul pandemiei COVID-19, după ce primele două sesiuni aferente programului de microgranturi, Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru și schema de sprijin dedicată HoReCa au fost finalizate în termenele procedurale și cele impuse de legislația europeană.

Această măsură a fost implementată până la etapa de contractare în 30 de zile lucratoare, prin Ministerul Antreprenoriatului și cele 9 Agenții pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, ca administratori de grant, cu sprijinl tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
6290
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri