Claudiu Zamfir

LISTA: 10 startup-uri de inteligență artificială, într-un pre-accelerator din România

Thumbnail

Zece startup-uri din domeniul inteligenței artificiale, din România, Rusia, Olanda, Franța și Estonia, au fost selectate într-un program românesc pre-accelerare de business, derulat online, în care este pusă la bătaie și o finanțare de 50.000 de euro.

Cele 10 startup-uri early stage selectate la programul #BeAI sunt:

  • Crowdlens, România: Dezvoltă un instrument de analiză bazat pe AI care monitorizează comportamentul clienților prin învățare profundă (Deep learning) și ajută managerii să imbunătățească experiența clienților. Segmente de AI: Automatizarea proceselor (RPA).
  • Zoom Report, România: Platformă web de informații de localizare cu date integrate din surse publice ce ajută utilizatorii cu puține cunoștințe în procesarea datelor și obținerea de informații socio-demografice și economice. Segmente de AI: NLP (Analiza textului); Clasificarea datelor.
  • Webcube, România: Aplicație bazată pe AI care permite utilizatorilor să creeze sau să refacă rapid un site web, fără a-l dezvolta de la zero. Segmente de AI: Segmentarea imaginii; Generarea de cod.
  • Meanyng.ai, România: Platformă bazată pe învățare automată care ajută utilizatorii să înțeleagă numeroase conversații și date existente în câteva minute. Segmente de AI: NLP; Viziune automată.
  • RepsMate, România: Analiză a comportamentului clienților pentru a îmbunătăți dezvoltarea abilităților prin interacțiuni reale cu clienții. Segmente de AI: NLP; Recunoaștere și generare vocală; Agenți virtuali.
  • Factide, România: Platformă bazată pe AI care extrage informații din date brute existente online (inclusiv dark web). Segmente de AI: NLP; Grafice de cunoaștere.
  • EVAAI, Estonia: Platformă de terapie digitală bazată pe AI, ce are ca scop creșterea accesului global la servicii de terapie prin chatboti specializați. Segmente de AI: Agenți virtuali; Procesarea Limbajului Natural (NPL)
  • Emoface, Franța: Aplicație mobilă care antrenează abilitățile sociale ale persoanelor cu autism prin intermediul interacțiunii cu avataruri, ce pot exprima emoții cu ajutorul AI. Segmente de AI: Recunoaștere vocală; Viziune automată (Analiză facială și video).
  • Lienda, Rusia: Software îmbunătățit cu ajutorul AI care ajută experții în detectarea erorilor și controlarea procesului de producție, în situația unor măsurători limitate. Segmente de AI: Viziune automată; Mentenanță inteligentă.
  • WIYO, Olanda: Aplicație îmbunătățită prin AI care ajută grupuri de persoane să rămână în contact, de exemplu, în medii internaționale. Segmente de AI: Segmente de AI: NLP; Predicție și planificare.

Echipele vor participa într-un program de pre-accelerare de business de 8 săptămâni, organizat de Bucharest.ai, o comunitate de inteligență artificială din România, împreună cu partenerii săi.

Pre-acceleratorul începe oficial pe 10 octombrie 2020.

În următoarele două luni, cele zece startupuri vor participa la sesiuni de mentorat facilitate de peste 30 de profesioniști mondiali de top, cu expertiză care acoperă zece segmente de AI, inclusiv strategie și dezvoltare de AI, investiții în AI, aspecte esențiale juridice sau de marketing. Echipelor participante li se va oferi, de asemenea, posibilitatea de a participa la discuții cu experți internaționali cu privire la cele mai presante probleme curente, cum ar fi etică în AI și controverse tehnlogice.

Programul se va desfășura în întregime online, iar o parte din sesiunile cu invitați special vor fi transmise live pe pagina de Facebook Bucharest.AI.

Cinci din cele zece startup-uri vor fi invitate să participe la sesiunea de pitch-uri din cadrul DevFest 2020 din data de 17 octombrie.

Pitch-ul final va avea loc pe 8 decembrie 2020. Este de așteptat ca toate startupur-ile să ajungă în această etapă, care le va oferi participanților posibilitatea de a discuta modelele lor de afaceri cu membrii juriului, precum și de a explora oportunități viitoare pentru cooperare.

Cele mai bune pitch-uri vor concura pentru accesarea unei finanțări de tip pre-seed de până la 50.000 de euro de la fondul de investiții GapMinder și unul din cele trei locuri din programul de accelerare Techcelerator, ediția de primăvară 2021.

Diverse alte beneficii, inclusiv API-uri (Application Programming Interface) și aplicații de test, sunt puse la dispoziție de Orange România, un alt partener al programului.

Peste 70 de aplicații din nouă țări – Bulgaria, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Olanda, India, România și Rusia - au fost trimise în cadrul apelului pentru startup-uri, deschis pe perioada lunii septembrie.

Parallax

Vizualizari
2041
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri