Claudiu Zamfir

Inițiatorul Start-Up Nation: Am înțeles că se va lansa în octombrie 2020

Thumbnail

Programul de finanțare nerambursabilă a firmelor Start-Up Nation ar urma să se lanseze „undeva în octombrie” 2020, a declarat, marți, președintele Consiliului Național al IMM, Florin Jianu, cel care a și inițiat programul când era ministru pentru Mediul de Afaceri, în 2017.

Într-o conferință de presă, el a spus că are informații din Guvern potrivit cărora în octombrie se va lansa ediția 2020 a programului Start-Up Nation, care ar putea să-și schimbe numele în România Tech Nation.

„Avem nevoie de startup-uri, de programul Start-Up Nation sau Tech Nation sau cum i-o spune. Iată că suntem la jumătatea anului și nu s-a anunțat absolut nimic. Am înțeles că acest program se va lansa undeva în octombrie”, a spus Jianu.

El a lăsat să se înțeleagă că guvernul ar fi ales special perioada de lansare pentru a fi înainte de alegerile parlamentare.

În luna mai, ministrul Economiei, Virgil Popescu, susținea că în iunie avea să demareze programale naționale pentru IMM, inclusiv Start-Up Nation, ceea ce nu s-a întâmplat de fapt.

„La Ministerul Economiei avem în continuare Programul de Microindustrializare pentru IMM, vorbim de granturi de până la 450.000 de lei pentru investiții în echipamente tehnologice, avem programul Comerț și Servicii - granturi de până în 250.000 de lei pentru firme care au coduri CAEN în activități de comerț sau servicii, și evident programul Start-Up Nation, un program pe care vrem să-l rebranduim, să-l refacem, pe care îl vrem să fie orientat către antreprenoriat, către performanță antreprenorială, digitalizare. Cam acestea sunt programele pe care la Ministerul Economiei vrem să le derulăm părobabil din a doua parte a lunii iunie”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Până în prezent, au fost două ediții ale programului Start-Up Nation, lansate în 2017 și în 2018, prin care firmele mici și mijlocii noi au putut obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei fiecare.

Parallax

Vizualizari
13036
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri