Raluca Abrihan

Fond de investitii de 1 miliard dolari pentru startup-uri, de la Renault-Nissan-Mitsubishi

Thumbnail

Grupul auto Renault-Nissan-Mitsubishi a lansat un fond de investiţii în valoare de 1 miliard de dolari pentru a finanţa startup-uri şi proiecte inovatoare din domenii precum electrificare, inteligenţă artificială, sisteme autonome.
 

Fondul numit Alliance Ventures a făcut deja prima investiţie într-o firmă producătoare de baterii auto, Ionic Materials, care produce baterii fără cobalt.

Grupul auto spune că vrea să investească până la 200 de milioane de doalari în firme şi parteneriate, în acest an, restul sumei disponibile urmând să fie eşalonată pentru următorii 5 ani.

Totodată, fondul îşi propune să pregătească antreprenori şi startup-uri, cărora să le ofere investiţii în mai multe runde de finanţare.

Acest fond în valoare de 1 miliard de dolari face ca grupul Renault-Nissan-Mitsubishi să devină cel mai mare investitor de tip venture capital (de risc) din rândul producătorilor auto, după ce în anii anteriori a fost lansate fonduri precum BMW iVentures şi GM Ventures, dar care au valori mai mici.

De asemenea, Toyota a anunţat că va face investiţii în firme din domeniul roboticii şi inteligenţei artificiale, iar Ford şi-a anunţat colaborarea cu programul de accelerare pentru antreprenori şi startup-uri Techstars. Şi Volkswagen şi-a manifestat interesul în investiţii similare, chiar dacă nu a creat un fond de investiţii special pentru asta.

Sursa: Techcrunch.com

Parallax

Vizualizari
887
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri