Denisa Crăciun

Populația poate investi la FIDELIS prin BT Capital Partners & Banca Transilvania

Thumbnail

În perioada 17 martie – 1 aprilie 2022, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București, a anunțat, miercuri, Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani cu dobânzi anuale de 4,75% și respectiv 5,50%, iar cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 1,20%, respectiv 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile, precizează MF.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor și instituțiilor partenere(www.btcapitalpartners.ro;www.bcr.ro; www.brd.ro/mfp; www.alphabank.ro; www.bvb.ro - Programul FIDELIS).

Parallax

Vizualizari
4277
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri