Smile Media

Întreb BT: Antreprenoriatul în domeniul medical - cum pot să-mi dezvolt afacerea sau să îmi deschid propriul cabinet? Un specialist din Divizia pentru Medici Banca Transilvania a răspuns întrebărilor medicilor antreprenori

Thumbnail

Ce paşi trebuie să urmeze un medic la început de drum, atunci când vrea să îşi deschidă un cabinet şi să obţină un credit? Ce susţinere poate primi din partea băncii atunci când vrea să cumpere un echipament medical pentru cabinetul lui? Un specialist din cadrul Diviziei pentru Medici a Băncii Transilvania a răspuns intrebărilor medicilor antreprenori.

Invitat: Ionela Misculescu - Director Adjunct Divizia pentru Medici.

Ionela are o experiență de 13 ani în Banca Transilvania și de 2 ani în sistemul medical. Coordonează activitatea comercială a Diviziei pentru Medici și este responsabilă cu menținerea și dezvoltarea atributului de unicitate a acestei Divizii. 

Specialistul BT va răspunde la întrebări pe următoarele teme: 

  • Care sunt pașii necesari pentru a obține un credit care să mă ajute la început de drum, atunci când vreau să îmi deschid propriul cabinet? 

  • Vreau să cumpăr un ecograf, un scaun stomatologic sau orice alt echipament pentru cabinetul meu. Cum prezint proiectul astfel încât banca să susțină această investiție? 

  • Pe lângă creditare, cu ce mă mai poate ajuta banca în business-ul meu medical? 

ATENȚIE: Poți adresa întrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articolului până miercuri, 30 mai 2018, ora 11.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 11.00-12.00. 
  

  • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să te loghezi ca utilizator, cu e-mail și parolă

  • Dacă nu ai cont de utilizator, poți crea unul, în formular, cu o adresă validă de e-mail. 

  • Te rugăm să adesezi numai întrebări legate de tema întâlnirii on-line. 

  • Vom accepta doar comentariile și intrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent. 

  
Specialiștii Băncii Transilvania răspund în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postării intrebărilor. 
   
Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămânale, realizată de StartupCafe.ro în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesați de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor. 
  
Dacă doreşti să primeşti răspunsul la întrebare și pe email, bifează căsuta ”Vreau răspuns de la autor”

Parallax

Vizualizari
1726
Conţinut
Parerea ta despre articol
2.572
Just for testing :

interaction: 3.75

popularity: 3.33

publishing: 2.89

expertise: 0

rating: 2.572

Finanțare bancară
Ionela are o experienţă de 13 ani în Banca Transilvania şi 2 ani în sistemul medical. Coordonează, ca Director Adjunct, activitatea comercială a Diviziei pentru Medici.
Articole publicate : 2
Adauga comentariu
poza de profil
Mihai
Ionescu
Bună ziua! M-ar interesa o astfel de finanțare, dar înainte de toate, puteți să ne spuneți care sunt dobânzile practicate (eventual un DAE) și care este perioada maximă de rambursare a creditului? Vă mulțumesc!
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Buna ziua, Domnule Doctor!
Plaja de pret pentru un credit este mare. Costurile unei finantari sunt direct proportionale cu riscul unei afaceri. Rating-ul dat de indicatorii financiari si nu numai, influenteaza in mod direct dimensiunea dobanzii.

Dar pentru ca suntem Divizia pentru Medici si intelegem specificul activitatii medicale, cu ajutorul medicului sau al celui care conduce afacerea, putem aduce argumente care sa contrabalanseze unele riscuri identificate automat de catre matricea de rating. Conteaza foarte mult istoricul personal al medicului si al entitatii juridice, faptul ca are cont si business cu noi de ceva vreme sau nu, potentialul de business care se poate genera, importanta si influenta medicului principal in comunitatea locala/ sectia de Spital, dimensiunea aportului sau implicarii in noul proiect (avans, garantii, o prezentare cat mai clara si coerenta a noului proiect- mai ales atunci cand vorbim de proiecte start-up).

Perioada maxima pe care se acorda creditul variaza:
-5 ani pentru creditele de de nevoi profesionale,
-7 ani pentru echipamente,
-15 ani pentru investitiile medicale
-25 ani pentru achizitii imobiliare cu destinatie medicala.

Recomandam o perioada corelata cu dinamica veniturilor si cheltuielilor generate de investitie si de business in sine. Mai ales ca Divizia pentru Medici ofera medicilor posibilitatea rambursarii anticipate din surse propri, partiala sau totala, fara nici un cost.

Fie ca aveti un SRL, CMI sau PFA, fie ca nevoile actuale sunt doar personale, va asteptam cu drag la noi! Vom gasi impreuna cea mai potrivita si corecta varianta de finantare, pret si perioada de rambursare. Si nu numai :)
Va multumim!
poza de profil
Mihai
Ionescu
PS: mai aveam o întrebare. Care sunt domeniile care sunt acoperite sub egida "business medical"? Adică pot intra și farmaciile, cabinetele de acupunctură sau medicină alternativă?
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Pentru ca un business medical sa poata fi gestionat de catre specialistii de la Divizia pentru Medici trebuie sa aibe CAEN medical, iar medicul reprezentativ (asociatul majoritar sau administratorul) trebuie sa fie inscris la Colegiul Medicilor cu drept de libera practica.

Sub egida “business medical” intra si stomatologia cu radiologia dentara, dar si tehnica dentara. In ultimii ani am luat sub aripa noastra si Furnizorii de echipamente medicale, pentru ca intelegem cel mai bine specificul business-ului lor avand aceeasi end-useri (medici/cabinete/clinici/ spitale), dar si pentru a oferi o experienta completa clientului nostru.

O afacere bazata pe servicii de acupunctura sau medicina alternativa poate intra la Divizia pentru Medici atunci cand medicul reprezentativ are o specialitate medicala (ex: urologie, ginecologie, ORL) si este inscris la Colegiul Medicilor cu drept de libera practica, iar acupunctura/ tehnicile de medicina alternativa sunt competente sau specializari suplimentare.

Farmaciile si orice alte business-uri care nu intra sub egida Diviziei pentru Medici sunt imbratisate de catre colegii nostri de la IMM, Corporate si BT Mic. Banca Transilvania are cunostintele, instrumentele, experienta, puterea si dorinta de a ajuta la crearea sau dezvoltarea oricarui business viabil!
Multumim si va ramanem in continuare la dispozitie cu tot dragul!
poza de profil
Cristina
Prodan
Buna ziua,
Am terminat tehnica dentara acum doi ani, lucrez la un laborator ca tehnician dentar dar as vrea sa imi fac si eu propriul laborator. Cred ca ar costa ceva bani pentru ca am vazut cu ce se lucreaza la laborator si nu stiu de unde sa incep. As putea avea ceva client, am facut lucrari de care stomatologul a fost multumit, ce ma sfatuiti?
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Buna ziua! Felicitari pentru profesia aleasa! Si pentru faptul ca aveti deja stomatologi multumiti de lucrarile Dvoastra! Acestea sunt premise care trebuie sa va incurajeze sa incepeti un business antreprenorial!

In primul rand va rugam sa urmariti programul Start Up Nation. Probabil ca in curand se vor publica procedurile. Ar fi indicat chiar sa luati legatura cu un consultant care sa va ghideze pentru a depune un proiect cu sanse mari de reusita.
-https://startupnation.aippimm.ro/
-http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programe-2018/

In cazul in care vi se va aproba proiectul, noi vom putea ajuta la implementarea lui prin acordarea creditului punte si set-up bancar pentru noua entitate.

In cazul in care programul nu vi se potriveste si decideti sa optati pentru finantare de la Divizia pentru Medici, daca obtineti deja venituri din prestarea de servicii de tehnica dentara pe un PFA/ SRL- vom putea analiza posibilitatea acordarii unui credit pentru spatiu de laborator. In cazul in care la inceput optati pentru inchirierea spatiului, putem analiza oportunitatea unei finantari pentru dotarea corespunzatoare a laboratorului cu echipamente.

Daca veti avea nevoie si de amenajari, bani pentru autorizatii, consumabile, salarii- vom configura impreuna varianta optima de finantare, cu grafic de rambursare corelat cu veniturile pe care le obtinuti pe entitatea actuala si pe care le puteti obtine in viitor.

Haideti sa ne intalnim si sa punem pe hartie un plan frumos si realizabil! Ma puteti contacta oricand pe email ionela.misculescu@btrl.ro sau la numarul de telefon 0724. 323 896. sau folosind butonul de contact din profilul meu de specialist, de aici, de pe startupcafe.ro
Mult succes si va astept! :)
poza de profil
Catalina
Rusu
Buna ziua,
Prin acest program se ofera finantare doar pentru business-uri sau pot obtine un credit si pentru a pleca la o specializare in Belgia? Ma gandesc ca, fiind un produs dedicat medicilor, conditiile de finantare ar trebui sa fie mai bune decat in cazul unui credit de nevoi personale obisnuit.
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Buna ziua, Doamna Doctor! Divizia pentru Medici incearca sa raspunda nevoilor unui medic din orice perspectiva, fie ea de business, fie personala.

Daca sunteti medic cu drept de libera practica si aveti o entitate pe care incasati venituri de prestarea de servicii medicale, puteti opta pentru un credit de nevoi pe firma. Se acorda simplu si rapid, pe 5 ani. Profesionalizarea Dvoastra este necesara pentru bunul mers al entitatii (SRL/PFA/CMI).

In cazul in care veniturile D-voastra sunt din salariu, cea mai potrivita varianta este Creditul pentru Studii- Gaudeamus. Asa cum bine ati intuit, conditiile sunt mai bune decat la un credit de nevoi obisnuit. Suma finantata poate ajunge pana la 20.000 euro fara garantie imobiliara sau chiar pana la 150.000 mii euro cu garantie imobiliara.

Perioada pe care se acorda este de 10, respectiv 20 de ani, astfel incat ratele se suporta mai usor. Mai mult decat atat: titularul creditului puteti fi Dvoastra, ca beneficiar, dar si parintii/ tutorele - in cazul in care nu obtineti inca venituri sau acestea nu sunt suficiente pentru finantarea dorita.
Ne bucuram sa auzim ca medicii doresc sa mearga la cursuri in strainatate si suntem onorati sa va putem ajuta in acest demers!
poza de profil
Viorel
Virtopan
Buna Ionela,
In ce priveste creditele pentru aparatura, cum procedati. Aveti o colaborare (sau o lista) cu furnizori de aparatura medicala agreati? Se pot obtine conditii de achizitie mai bune cu furnizorii vostri? Ati lucrat cu furnizori de aparatura pentru oftalmologie?
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Buna ziua, Domnul Doctor! Ne plac tare mult creditele pentru echipamente medicale! In primul rand pentru ca medicii au astfel sansa sa isi faca meseria la standarde internationale. Astfel avem medici multumiti - care mai greu ar decide sa plece afara - si avem pacienti sanatosi.

De ce ne mai plac aceste finantari? Pentru ca aceste echipamente genereaza si venituri! :)
Pe site-ul nostru www.diviziapentrumedici.ro - pe criteriul specialitatii medicale - veti gasi raspunsul sau solutia la multe din nevoile D-voastra personale sau de medic antreprenor.
La sectiunea Echipamente am urcat cateva oferte cu discount fata de pretul de lista. Sunt furnizori care doresc sa listeze echipamente la pret cu discount, insa altora ori nu le permite politica fimei sa faca acest lucru sau pur si simplu echipamentele din gama lor au nevoie de customizare. Asa ca, prin intermediul nostru, ajung fata in fata cu medicul si fac o oferta personalizata pe care o valideaza specialistii nostri de la Divizia pentru Medici.
Am incheiat parteneriate si avem proiecte frumoase cu toti furnizorii seriosi din piata. Experienta de 10 ani ne-a invatat sa ne ferim pe noi, pe pe medicii nostri de Furnizori mai putin seriosi sau de dotarea cu echipamente necorespunzatoare, care ar fi mai mult cost si problema decat venit si beneficiu.

A obtine cel mai bun pret este un deziderat atat pentru medic – clientul nostru dar si pentru noi- tinand cont ca luam in garantie acel echipament. Furnizorii sunt incantati sa punem la dispozitia medicilor o solutie de finantare dedicata, rapida, care se muleaza nevoile si specificul unui business medical. In 10 ani de zile am dezvoltat relatii de business durabile si de volum, asfel incat este deontologic si eficient sa folosim avantajele colaborarii spre beneficiul clientului nostru comun- medicul.

Am lucrat cu furnizori din toate sferele medicale. Daca veti avea amabilitatea sa ne impartasiti cateva detalii despre nevoia Dvoastra de echipamente de oftalmologie, vom face tot posibilul sa va punem la diszpotie cele mai bune oferte de la cei mai buni furnizori. Apoi vom configura impreuna cea mai potrivita structura de finantare.
Asa ca va asteptam cu toata deschiderea!
poza de profil
Angela
Casu
Buna ziua! Doresc sa imi deschid un cabinet dentar si m-ar interesa sa stiu exact fiecare pas pe care trebuie sa il urmez de la început și până la finalizarea proiectului. Mulțumesc
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Buna ziua, Doamna Doctor! Felicitari pentru curajul antreprenorial! Ideal ar fi sa veniti la noi sa asezam pe hartie pasii de urmat si cerintele de indeplinit pentru a va indeplini obiectivul.
Din punct de vedere al finantarii, ati avea acces mai usor la credit daca ati incasa deja venituri din prestarea serviciilor de stomatologie pe o entitate de tip SRL/PFA. Asa vom afla de la inceput nivelul de finantare la care va puteti incadra pe diverse tipuri de credite. Functie de aceste simulari si de aportul propriu de care dispuneti, vom sti cat poate reprezenta ca suma fiecare item in total proiect (spatiul pentru cabinet, echipamentele si numarul de scaune, amenajarea, cheltuielile de inceput pentru consumabile, salarii, furnizori).
Referitor la pasii de urmat pentru deschiderea unui cabinet stomatologic, va rugam sa intrati pe site-ul nostru www.diviziapentrumedici.ro la specialitatea Stomatologie sau direct pe link https://diviziapentrumedici.ro/intrebare-ghid/cum-imi-pot-deschide-un-cabinet-stomatologic-informatii-complete/ . Speram sa fie de folos aceste sfaturi.
Iar pentru a pune in miscare proiectul, va asteptam cu drag la noi! :)
poza de profil
Ana
Prodan
Bună ziua,
Ați finanțat cumva dotări pentru cabinete de audiologie-audiometrie? Eventual în București? Ce înseamnă ”credite pentru nevoi profesionale”?
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Buna ziua, Doamna Doctor!
Bineinteles ca am finantat dotari din sfera audiologiei! Am incercat sa trezim interesul pentru acest domeniu chiar si in randul medicilor de familie :). Imi amintesc cum la o Conferinta am dezbatut oportunitatea achizitionarii prin credit de echipamente a unui audiometru cu care sa isi doteze cabinetul un medic de familie. Pentru a scoate ideea din sfera imposibilului :), am tradus rata lunara (parca undeva la 200 de lei/ luna) la un numar de investigatii platite privat de catre pacienti. Si atunci am avut success! :)
Nu mai vorbim de cat de oportuna si necesara este dotarea unui cabinet de ORL cu astfel de echipamente! Fac sens, medicii si pacientii au nevoie de ele, pot face bani, rata lunara este acoperita de un numar mic de investigatii, astfel ca finantarea lor este facila si rapida.
Creditul de nevoi profesionale este o finantare care se acceseaza simplu si raspunde diverselor nevoi ale cabinetului sau clinicii: achizitia de consumabile, plata utilitatilor, a impozitelor, salariilor, cursurilor de profesionalizare... Se acorda pe 5 ani, nu se solicita garantii imobiliare, iar daca medicul decide sa il ramburseze din surse propri mai devreme, partial sau total, poate face oricand acest lucru fara a fi comisionat.
Va asteptam la noi pentru a gasi impreuna cele mai potrivite echipamente de audiologie-audiometrie si schema corecta de finantare! Si nu numai :)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri