CZ

Noi clienți pentru IT-iști: 15% dintre firmele aplicante în programul Internaționalizare vor să-și facă site-uri și aplicații cu bani de la stat

Imagine principala
clienti programatori

Un număr de 383 de firme mici și mijlocii (IMM) din România s-au înscris în programul Internaționalizare, prin care vor putea lua fonduri nerambursabile de maximum 50.000 de lei, 15% dintre acestea optând pentru a își face site-uri de prezentare sau aplicații mobile cu banii de la stat. Informațiile au fost furnizate de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

Bugetul pe anul 2017 al programului Internaționalizare 2017 este de 5 milioane de lei, din bugetul de stat. Alocarea a fost deja acoperită de primii 108 solicitanți, din totalul de 384 care au aplicat,  sistemul fiind ”primul venit-primul servit”.

În total, cele 383 de IMM-uri au cerut fonduri de 3,4 ori mai mari decât bugetul alocat pe anul 2017.

Acivitățile pentru care s-au solicitat finanțările au fost:

  • Târguri și expoiții internaționale - 39%
  • Site-uri si aplicații pentru mobil - 15%
  • Misiuni economice în străinăate - 10%,
  • Crearea identității vizuale, branding, logo - 10%
  • Analize și studii de piață  - 7%
  • Cursuri pentru angajați  - 6%
  • Altele  - 17%.

Pentru fiecare tip de investiție sunt prevăzute praguri diferite de cheltuieli eligibile.

La finalul perioadei de înscriere în programul Internaționalizare 2017 clasamentul pe județe a fost următorul:

  • București: 119 solicitanți,
  • Cluj: 36,
  • Brașov: 19,
  • Iași: 14.

”Ne aflăm în etapa de evaluare, de 15 zile lucrătoare de la înscriere, urmând cei care au aplicat să primească notificare de eligibilitate. Semnarea acordurilor de finanțare se va face în maximum 10 zile lucrătoare de la notificare” - a explicat ministrul Laufer pașii următori în programul Internaționalizare.

Aplicațiile în programul Internaționalizare s-au putut depune în perioada 31 iulie, ora 10.00, - 4 august, ora 20.00, online, pe site-ul oficial aippimm.ro.

Programul COMERȚ 2017: Cum  debutat

De asemenea, miercuri, 16 august, s-a deschis și aplicația electronică pentru programul Comerț, prin care firmele mici și mijlocii din România pot primi finanțări nerambursabile de maximum 250.000 de lei fiecare (circa 55.000 euro), în anumite condiții.

În prima zi de înscriere, de la ora 10.00 până în jurul orei 15.00 erau îregistrați 381 de utilizatori în aplicație, dar numărul dosarelor completate și depuse era de numai 45, conform datelor comunicate de ministrul Laufer la ora 15.30.  

În primele 12 ore de înscriere, erau depuse 66 de dosare în programul Comerț.

Înscrierile în programul Comerț se fac până pe 29 august.

Și prin programul Comerț se poate crea o piață bună pentru programatori, web designeri și comercianți de softuri.

Printre cheltuielile eligibile pe care firmele beneficare le vor putea face cu acești bani de la stat se numără:

  • realizarea unei pagini web pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli înregistrare domeniu, fără hosting), pentru operatorii economici care nu deţin altă pagină web şi care trebuie să fie funcţională la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului nerambursabil și pe toată perioada de monitorizare;
  • investiţiile în active necorporale referitoare la brevete de invenție, mărci de produse și servicii (etichetare ecologică, licențe), software pentru comerţul on-line, software-uri necesare desfăşurării activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă.
Parallax

Vizualizari
2010
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri