Claudiu Zamfir

Premierul Orban: Programul IMM Invest va fi repornit „cât de curând posibil”

Thumbnail

Înscrierea firmelor mici și mijlocii la programul de creditare IMM Invest România se va relua „cât de curând posibil”, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

„Au fost probleme la aplicația utilizată. În urma problemelor care au apărut, se construiește o aplicație care să fie bine certificată, care să fie 100% funcțională, că va fi vineri, că va fi luni, că va fi marți, nu pot să vă spun acum. Acest lucru îl va anunța ministrul Finanțelor când va fi 100% convins și cu sprijinul partenerilor care colaborează la acest proiect că platforma va fi funcțională”, a spus Orban.

El a subliniat că programul nu se bazează pe principiul „primul venit, primul servit”.

„Aici nu se merge pe principiul primul-venit, primul servit, cum a fost de exemplu la ajutorul de minimis. Aici este pur și simplu o înscriere în aplicație, Fondul de garantare analizează, procesează aplicația fiecărei firme, urmând ca ulteror băncile care sunt implicate în acest proiect să ia deciziile legate de acordarea credtelor pentru capital de lucru sau pentru investiții”, a susținut Orban.

El a insistat că aplicația de înscriere „va fi cât de curând funcțională”.

„Nu trebuie să existe îngrijorare din partea mediului de afaceri, din partea firmelor mici și mijlocii, toate firmele care se vor califica vor beneficia de facilitățile prevăzute. Noi am crescut plafonul de la 5 miliarde la 15 miliarde de lei, a existat interes din partea sistemului bancar, băncile au subscris pentru un capital mai mare de 20 de miliarde, deci există practic o determinare din partea băncilor de a se implica în finanțarea companiilor în cadrul IMM Invest. Ca atare, să aibă încredere că programul va fi funcțional și va fi accesul practic cât mai facil posibil”.

Reamintim că vineri, 17 aprilie, aplicația de înscriere în programul IMM Invest, gestionată de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, s-a blocat la scurt timp după deschiderea oficială a programului.

Fondul a dat asigurări că nimeni nu s-a putut înscrie în programul de creditare cu dobânzi subvenționate de stat o perioadă și cu garanții de stat.

Parallax

Vizualizari
3768
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri