CZ

București: Finanțări pentru echipe inovatoare în domeniul tehnologiei în sănătate, la un hackathon

Imagine principala
hackathon health

Antreprenori, specialiști în tehnologia informației (IT), dezvoltatori de software, studenți sunt așteptați la un hackathon pe teme de sănătate, care va avea loc la București, în perioada 28-29 octombrie 2017, a informat organizația Smart Everything Everywhere (SEE), unul dintre organizatorii ”maratonului” de tehnologie și afaceri.

Apelul pentru înscrieri la Health Hackathon va fi lansat la începutul lunii septembrie 2017, pe site-ul evenimentului, potrivit unui comunicat remis marți StartupCafe.ro.

Evenimentul va fi realizat de Smart Everything Everywhere (SEE), organizație fondată de inițiatorii GovITHub, alături de Johnson&Johnson Romania, una dintre principalele companii mulţinationale de pe piața farmaceutică și de îngrijire personală și medicală.

Organizatorii susțin că acesta va fi ”cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est”, la eveniment fiind invitați:

 • profesioniști și mentori din domeniul sănătății,
 • dezvoltatori și arhitecți de software,
 • studenți,
 • tineri antreprenori din domeniul IT,
 • experți din industria și managementul serviciilor medicale.

La finalul Health Hackathon participanții vor prezenta mai multe prototipuri construite să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de sănătate.

Vor fi alese 3 echipe câștigătoare care vor primi ”sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson România pentru a-și dezvolta ulterior soluțiile și aplicațiile inovatoare” pe parcursul următoarelor luni, se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Potrivit informațiilor de pe site-ul hackathonului, premiile vor avea o valoare de 15.000 de euro, ca investiție de tip seed în inițierea și dezvoltarea afacerilor.

Printre temele pe care evenimentul vrea să le abordeze se numără:

 • aplicații ce conectează personalul medical cu comunitățile izolate prin telemedicină;
 • instrumente de screening online;
 • creșterea conștientizării asupra MDR-TB/cancer/HIV;
 • sănătate mintală; sănătate și prevenție sanitară;
 • creșterea utilizării dispozitivelor medicale în combaterea obezități;
 • instruire pentru personalul medical.

Profesioniști recunoscuți din companii prestigioase de software, din domeniul medical și antreprenori vor juriza și mentora în etapa inițială a hackathonului, dar și pe parcursul dezvoltării proiectelor, mai spun organizatorii. Scopul declarat al hackathonului  de a ”genera idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie cu impact pozitiv și imediat asupra stării de sănătate a pacienților din România și cu un efect pozitiv sistemic”.

”Misiunea Hacking Health este de a reuni Pe parcursul celor două zile, 28-29 octombrie 2017, participanți din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale și educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente și soluţii inovatoare” - menționează organizatorii.

Ei spun că inițiativa Hacking Health a apărut în contextul în care ”România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creștere: la nivel global, 87% dintre români dețin un smartphone și admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea și accesibilitatea informațiilor”.

Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce privește procesul de digitalizare a economiei, mai arată sursa citată.

„Hacking Health e menit să susțină sectorul de sănătate și va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din România și piața de healthcare. În primul rând, ne dorim să găsim în cadrul acestui eveniment idei cu potențial real, cele mai noi tehnologii care să poată susține ulterior platforme și aplicații de interes național. Acestea se vor adresa tuturor cetățenilor, dar vor fi utile și pentru autorități sau pentru asociațiile de pacienți”, a declarat Dan Nechita, președinte al Smart Everything Everywhere.

Această organizație neguvernamentală a fost inițiată de foști membri ai GovITHub, un grup de lucru în domeniul tehnologiei, fondat de fosta guvernare Cioloș în anul 2016.

Parallax

Vizualizari
1386
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri