Claudiu Zamfir

Premiul cel mare, o bursă de școlarizare de 50.000 de dolari - Se fac înscrieri la conscursul Google Science Fair

Thumbnail

Tinerii din România cu vârste între 16 și 18 ani se pot înscrie on-line la Google Science Fair 2018, o competiție internațională de științe, tehnologie și matematică, dotată cu 179 de recompense, dintre care premiul cel mare va fi o bursă de 50.000 de dolari oferită de compania americană, pentru finanțara școlarizării câștigătorului în continuarea studiilor sale.

Tinerii din Uniunea Europeană, inclusiv România, au ca limite de vârstă 16-18 ani și se pot înscrie AICI pe site-ul oficial al competiției, până pe 12 decembrie 2018. Dacă un participant împlinește 19 ani în perioada de înscriere NU va fi descalificat - se arată în regulamentul Google Science Fair.

Pe lângă bursa de 50.000 de dolari, sunt puse la bătaie și alte 178 de premii, printre care:

  • 20 de finaliști vor merge la sediul central al Google, de la Mountain View, California, pentru a participa la finala din iulie 2019. Acești finaliști vor fi anunțați în mai 2019 iar ei se vor lupta pentru premiul cel mare.
  • LEGO Education Award - în valoare de 15.000 de dolari, constând în școlarizare și o călătorie la sediul LEGO din Danemarca.
  • National Geographic Explorer Award - în valoare de 15.000 de dolari, constând în școlarizare și o călătorie educativă de 18 zile, prin lume, alături de alți tineri.
  • Virgin Galactic Pioneer Award - compania lui Richard Branson oferă un premiu în valoare de 15.000 de dolari, constând în educație și mentorat.

Pornit în 2011, Google Science Fair își propune să inspire adolescenții din întreaga lume să-și răspundă la propriile întrebări pornind de la „Ce-ar fi dacă...?”. Pentru asta, ei vor folosi tehnologia, știința, ingineria și matematica. Elevii din întreaga lume vor programa la calculator, vor experimenta, proiecta și construi, până când vor găsi răspunsul pe care îl caută.

În competiția globală Google Science Fair sunt acceptați elevi cu vârste de 13-18 ani, însă pentru țările Uniunii Europene limitele sunt de 16-18 ani. Participanții pot fi și echipe de elevi, iar dacă o astfel de echipă câștigă, premiul va fi împărțit egal membrilor echipei.

„Nu te teme niciodată să pui o simplă întrebare! Întrebarea este întotdeauna primul pas în a descoperi un răspuns care va face diferența sau va rezolva o problemă”, a spus câștigătoarea marelui premiu Google Science Fair de anul trecut, Kiara Nirghi (18 ani), din Africa de Sud.

Regulamentul concursului și alte informații pot fi consutate pe site-ul oficial.

Official Rules Google Science Fair 2018.En by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1343
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri