Redacția StartupCafe.ro

Google donează 5 milioane dolari pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Thumbnail

Google donează 5 milioane de dolari (aproape 4,46 milioane de euro) prin organizația sa caritabilă, Google.org, pentru a ajuta refugiații ucraineni, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Cele 5 milioane de dolari sunt alocate atât pentru a acorda ajutor persoanelor care părăsesc Ucraina din cauza războiului, cât și pentru a furniza proviziile necesare. Donația va fi împărțită între organizații umanitare din Ucraina, Slovacia, Polonia, Ungaria, România și Moldova.

În România, Google.org oferă un grant de 500.000 de dolari către Crucea Roșie Română. În prezent, organizația ajută persoanele care vin la granița României cu Ucraina. Totodată, 

Crucea Roșie Română va utiliza fondurile pentru a asigura necesitățile de bază, precum alimente, produse medicale și de igienă, dar și cazare pentru refugiați.

În total, cu acest grant, de 5 milioane de dolari, Google.org și angajații Google au contribuit cu 15 milioane de dolari, sub formă de donații în bani și ajutor în natură, pentru eforturile de ajutorare a Ucrainei.

„În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civilă care va ajunge pe teritoriul României.

Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați.

Crucea Roșie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie.

Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean”, spune Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

„Cred că în acest moment este esențial să fim solidari și să ajutăm oriunde putem”, a declarat Elisabeta Moraru, country manager Google România. 

Ajutorul face parte din eforturile mai ample ale companiei ce vizează produse, siguranță și securitate.

Parallax

Vizualizari
251
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 889
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri