Claudiu Zamfir

Noi fonduri, de 650 milioane dolari, pentru startup-uri, de la o firmă de investiții care a finanțat și un antreprenor român

Thumbnail

Startup-urile de tehnologie vor putea obține finanțări prin două noi fonduri, în valoare totală de 650 de milioane de dolari, lansate de firma de investiții americană FirstMark Capital, care a finanțat „unicorni” ca Airbnb sau Pinterest, dar și un startup fondat de un antreprenor român.

Firma de investiții cu sediul central la New York a lansat, zilele trecute, fondurile FirstMark V și FirstMark Opportunity Fund III. FirstMark Capital caută startup-uri „early stage” din SUA, Canada și „tot mai mult din Europa”, însă precizează că se concentrează pe Coasta de Est a Statelor Unite.

„Vremurile tulburi sunt adesea catalizatorul schimbărilor profunde - fie că sunt schimbări de produs, tehnologice, organizaționale, societale sau de altă natură. Credem că inovația poate juca un rol uriaș în redefinirea a ceea ce este posibil și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu următoarea generație de antreprenori care schimbă lumea în mai bine”, spune firma de investiții.

FirstMark Capital este cunoscută pentru investițiile sale timpurii în startup-uri care, între timp au ajuns unicorni sau companii listate la bursă, precum Airbnb (platformă de închirieri de locuințe), Pinterest (rețea socială bazată pe imagini) sau Shopify (instrument de comerț online).

La începutul lunii iunie, FirstMark a acordat o investiție de 18 milioane de dolari startup-ului american Ezra, fondat de românul Emi Gal împreună cu asociatul său, Diego Cantor (originar din Columbia). Ei au realizat un soft care ajută la detectarea precoce a cancerului, la costuri reduse. Platforma fondată de Emi Gal (34 de ani) folosește tehnologii de inteligență artificială care amplifică eficiența aparatelor de imagistică prin rezonanță magnetică (MRI).  

Pe 1 iunie 2020, Ezra a lansat un nou produs, denumit Covid 360, prin care își propune să depisteze leziunile produse la plămâni, în cazul bolnavilor de coronavirus COVID-19, după cum a scris revista americană Forbes. În noiembrie 2018, Ezra a mai primit o rundă de investiții de 4 milioane de dolari, de la Accomplice, un fond de capital de risc axat pe startup-uri medtech.

De asemenea, în anul 2017, FirstMark Capital a acordat o investiție de 10 milioane de dolari startup-ului american Brooklinen, fondat de antreprenorul new-yorkez cu rădăcini românești Rich Fulop.

Parallax

Vizualizari
5180
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri