Claudiu Zamfir

Antreprenor cu rădăcini românești - afacere online de 50 de milioane de dolari cu așternuturi, în SUA

Thumbnail

Un antreprenor american cu origini românești a deschis un startup online care fabrică și livrează așternuturi la comandă direct consumatorilor, o afacere care a ajuns la încasări anuale  de aproape 50 de milioane de dolari.

Rich Fulop a fondat, împreună cu soția sa, Vicki, startupul Brooklinen, în 2014, la New York. În anul 2018, startupul new-yorkez a ajuns deja la încasări anuale de 48 de milioane de dolari.  

Rich (34 de ani) este american la prima generație, părinții săi fiind imigranți din România, potrivit Wharton Business Radio. Mama lui, de etnie evreiască, era fiica unor supraviețuitori ai Holocaustului și a lucrat într-un birou de imigrări, ajutându-i pe alții să obțină cetățenia americană. Rich a învățat de mic să facă afaceri, când era copil îi dădea o mînă de ajutor tatălui său, care avea un magazin de delicatese, în apropiere de Newark, New Jersey.

Rich Fulop a studiat marketing la New York University, pe care a absolvit-o în 2007. Antreprenorul vorbește engleză, română, maghiară, ebraică și spaniolă, potrivit profilului său de LinkedIn.

Startupul lui cunoaște acum o creștere puternică. Brooklinen fabrică și livrează la domiciliu așternuturi de pat, perne, prosoape și halate din pluș, pe bază de comenzi pe internet. Modelul de business este simplu: marfa ajunge de la fabricant direct la utilizator, tăind costurile cu intermediari, angrosiști, magazine cu vitrine scumpe, licențe, designeri.

Astfel, Brooklinen poate investi resurse mai multe în materiale de calitate, pentru produse accesibile. De asemenea, serviciul se bazează mult pe colectarea de date: Brooklinen culege informații și opțiuni, din cele mai diverse, de la clienți, pentru a fabrica și livra ce vor ei.

Acum, startupul new-yorkez a anunțat că scoate pe piață și îmbrăcăminte, relatează miercuri TechCrunch.com. Noua linie cuprinde topuri, pantaloni scurți și rochii din bumbac, stil atletic vintage.

În anul 2017, Brooklinen a obținut o investiție de 10 milioane de dolari de la FirstMark , o companie de investiții de capital de risc din SUA. Anterior, startupul a mai luat finanțări de tip seed de la NYU Innovation Venture Fund și de la Dorm Room Fund.

Parallax

Vizualizari
3792
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri