CZ

Fonduri UE și consultanță pentru firme inovatoare românești, prin două inițiative ale Comisiei Europene

Thumbnail

Firmele românești vor putea beneficia de consultanță și finanțări europene în următorii ani pentru a dezvolta produse și servicii inovatoare și competitive, prin două inițiative ale Comisiei Europene (CE), care vor fi prezentate într-un eveniment, la Bucuești, pe 31 octombrie și 1 noiembrie 2017, au anunțat organizatorii într-un comunicat remis luni StartupCafe.ro.

Evenimentul Digital Romania International Forum II - "Startups in 4.0 Industries", ce va avea loc în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2017 la București, este organizat de Smart Everything Everywhere (SEE).

Potrivit sursei citate, la evenimentul de la București ar urma să vină și comisarul european pentru Economie și Societate Digitală, Mariya Gabriel, precum și reprezentanți ai Direcției Generale Rețele de Comunicații, Conținut și Tehnologie (DG CONNECT) din cadrul Comisiei Europene.

Aflat la a doua ediție, Digital Romania International Forum II -- "Startups in 4.0 Industries" reunește lideri ai sectorului guvernamental și de business, ”cu scopul de a găsi soluții punctuale prin care România să contribuie și să beneficieze, la nivel european, de transformarea digitală a industriilor, economiei și societății” - mai spun organizatorii.

Temele abordate în cadrul evenimentului sunt:

  • eHealth,
  • Smart Manufacturing,
  • Smart Cities,
  • Smart Defense,
  • Rolul industriei și al antreprenoriatului în cadrul Președinției României la Consiliul UE.

Conform comunicatului, Hub-urile Digitale de Inovație (DIH) sunt o inițiativă a Comisiei Europene ce funcționează ca centre de resurse, ce ajută companiile să devină mai competitive prin utilizarea tehnologiilor digitale. Ele oferă acces la cele mai recente instrumente, informații și expertiză pentru a testa și dezvolta inovații digitale, precum și suport financiar și consultanță pentru implementarea acestora.

DIH funcționează ca centre regionale de cooperare între parteneri din domenii diferite (centre de cercetare, universități, asociații din industrie, camere de comerț, acceleratoare, agenții regionale de dezvoltare sau agenții guvernamentale). Scopul DIH este de a susține inițiativele industriale europene, indiferent de mărime și domeniu, pentru a profita de oportunitățile digitalizării.

De asemenea, Innovation Radar este o inițiativă a CE de identificare a principalilor actori și organizații cu potențial mare de inovație prin intermediul mecanismelor financiare ce susțin cercetarea, creșterea competitivității și crearea de locuri de muncă la nivelul UE.

Organizatorul evenientului de la București, Smart Everything Everywhere, este o organizație care îi are printre fondatori pe Dan Nechita, cel care a coordonat platforma de digitalizare a administrației GovITHub, din guvernarea Ciolos. Ceilalți 2 fondatori sunt Diana Popp și Tudor Oprea, foști consilieri ai ex-prim-ministrului.

Parallax

Vizualizari
1323
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri