CZ

Fonduri europene: Cine va lua cei 325 milioane Euro alocați suplimentar pentru IMM-uri

Thumbnail

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a venit, luni, cu precizările solicitate de StartupCafe.ro, referitor la destinația fondurilor UE de 325 de milioane de euro relocate pe axa pentru firme mici și mijlocii (IMM) din Programul Operațional Regional 2014-2020, anunțate anterior de MDRAPFE.

”Alocarea financiară suplimentară pentru consolidarea competitivității IMMurilor va fi utilizată în scopul finanțării proiectelor aflate pe listele de rezervă, depuse în cadrul Axei prioritare 2 – Îmbunătățirea competitivității IMMurilor” a POR - a informat ministerul, la solicitarea StartupCafe.ro.

Aceasta înseamnă că din noile fonduri europene NU vor fi lansate noi apeluri de proiecte, ci vor fi finanțate firmele care au depus proiecte eligibile în call-urile care au avut loc, dar care nu au avut punctaje finanțabile din bugetul inițial alocat.

Cu acești bani se finanțează microîntreprinderi și firme mici și mijlocii, printr-o serie de linii de bani europeni, despre care StartupCafe.ro a mai scris:

 

 

 

Firmele mici și mijlocii din România vor putea beneficia de o suplimetare de fonduri europene de 325 de milioane de euro prin Programul Operațional Regional (POR), conform unei decizii luate, pe 10 octombrie, după cum a anunțat atunci Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Suplimentarea de fonduri, decisă de Comitetul de Monitorizare a POR 2014-2020, se face prin redistribuire de fonduri în interiorul acestui program, de la alte axe de finanțare, a declarat ministrul de atunci pentru fonduri europene, Rovana Plumb, care a condus ședința comitetului.

 “Am aprobat, în CM POR, modificările solicitate de autoritățile locale din mediul urban, din orașe mici și medii, realocând, astfel, 200 milioane euro pentru infrastructura socială și rutieră. Totodată, pentru consolidarea competitivității mediului de afaceri, am alocat suplimentar 325 milioane euro. Acești bani vor susține investițiile în IMM-uri” - a spus Plumb, potrivit comunicatului.

Firmele mici și mijlocii beneficiază de fonduri europene în cadrul POR 2014-2020 prin axa prioritară 2 a acestui program - ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”.

Înainte de suplimentare, această axă prioritară avea alocată suma totală de 877,11 milioane de euro, bani proveniți de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Cu aceste fonduri se finanțează investiții în:

  • construcția/ modernizarea și extinderea spațiului de producție/ servicii IMM, inclusiv dotare cu instalații, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, mașini, inclusiv noi tehnologii,
  • crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferente.
Parallax

Vizualizari
4061
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri