Claudiu Zamfir

Firmele pot cere acum bani europeni pentru a încadra ucenici și stagiari

Thumbnail

Firmele și alți angajatori din România se pot înscrie la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru a obține fonduri europene pentru încadrarea și plata unor ucenici și stagiari, prin două proiecte europene pentru care s-au semnat, luni, contractele de finanțare.

Cele două proiecte, în valoare totală de 9,7 milioane de euro, instituie schemele naționale de ucenicie și stagii și oferă sprijin financiar nerambursabil angajatorilor care organizează programe de ucenicie la locul de muncă și/sau stagii pentru absolvenții de învățământ superior, a informat Ministerul Fondurilor Europene, printr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Astfel, angajatorii care organizează programe de ucenicie și/ sau programe de stagii pot depune la ANOFM/ AJOFM solicitări pentru sprijin financiar nerambursabil, prin intermediul acestor măsuri, după cum urmează:

  • Angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază de 1.125 lei/lună/ucenic, în perioada de derulare a contractului (12 luni, 24 luni, 36 luni, în funcție de nivelul de calificare al programului).
  • Angajatorul care încheie un contract de stagiu beneficiază de 1.350 lei/lună, în perioada derulării contractului de stagiu (6 luni).

Solicitările de sprijin financiar se pot depune la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din regiunile eligibile: Nord-Est, Nord-Vest, Sud–Vest Oltenia și București-Ilfov.

Contactele AJOFM le puteți găsi pe site-ul ANOFM

-----

(Recrutezi? Postează joburile tale pe Startupcafe și fă-le cunoscute către profesionistii care ne citesc.  Secțiunea „Locuri de munca, oferte de lucru”)

Parallax

Vizualizari
4059
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri