Argentina Mulțescu

Întreb BT. Întâlnire online: Cum obții bani europeni, cum pregătești un proiect de finanțare. Întâlnirea s-a încheiat. Citește răspunsurile specialistului BT la final de articol

Thumbnail

Un specialist în accesarea banilor europeni de la Banca Transilvania răspunde miercuri 11 iulie 2018, de la ora 11.00, într-o întâlnire online cu cititorii, la întrebări despre proiecte de finanțare cu fonduri europene și oferă informații despre cum poți pregăti un proiect pentru fonduri structurale sau programe guvernamentale. 

Învitat la întâlnirea online ”Întreb BT”:

 • Argentina Mulțescu – Manager Regional, Programe Europene. Argentina are 13 ani de experiență în Banca Transilvania și coordonează activitatea comercială a Departamentului de Programe Europene. Este responsabila cu dezvoltarea business-ului și identificarea de noi oportunități de finanțare din diverse surse nerambursabile, pentru clienții băncii.

Întâlnirea s-a încheiat. Vezi răspunsurile specialistului BT la final de articol

Poți pune specialistului BT întrebări pe următoarele teme:

 • Accesarea banilor europeni – oportunități de finanțare 2018-2019

 • Programe guvernamentale și fonduri structurale

 • Pregatirea unui proiect: eligibilitate, buget, durată de implementare, depunere proiect

 • Dificultăți în accesarea banilor europeni

 • Implementarea proiectului și cofinanțarea bancară – colaborarea cu banca finanțatoare

 • Monitorizarea proiectului și colaborarea cu banca

ATENȚIE: Puteți adresa întrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articolului până miercuri 11 iulie 2018, ora 11.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 11.00 -12.00.

 • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să vă logați ca utilizator, cu e-mail și parolă.
 • Dacă nu aveți cont de utilizator, puteți crea unul cu o adresă validă de e-mail.
 • Vă rugăm să adresați numai întrebări legate de tema întâlnirii on-line.
 • Vom accepta doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.

Specialistul Băncii Transilvania răspunde în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postarii întrebărilor.

Nota redacției:

Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămânale, realizată de StartupCafe.ro  în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesați de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor.

Dacă doriți să primiți răspunsul la întrebare și pe email - sau aveți întrebări și după încheierea întâlnirii -, bifați căsuța ”Vreau răspuns de la autor”

Parallax

Vizualizari
2805
Conţinut
Parerea ta despre articol
2.412
Just for testing :

interaction: 4.06

popularity: 1.56

publishing: 3.22

expertise: 0

rating: 2.412

Finantari Europene
Argentina coordonează activitatea comercială a Departamentului de Programe Europene din banca Transilvania.
Articole publicate : 1
Adauga comentariu
poza de profil
Paul
Rades
Buna seara d-na Multescu. Am incercat anul trecut sa finantez un proiect de patiserie-cofetarie impreuna cu sora mea la Fagaras, prin startupnation si nu ne-am calificat. As vrea sa stiu ce alternative am pe fonduri nerambursabile sau macar cu 70-80 la suta nerambursabili? Exista ceva programe europene pentru asa ceva. Mentionez ca sora a lucrat cativa ani in domeniu, a fost gestionar de simigerie-patiserie si stie cam cum merg lucrurile in domeniu. Noi nu am vrea sa mai incercam la startupnation... Multumim!
Argentina
Mulțescu
Buna ziua,
Activitatea de patiserie-cofetarie poate fi finantata intr-adevar si prin alte programe.

De exemplu, Schema de ajutor de stat GBER sprijina investitii atat in mediul urban cat si rural pentru procesarea și marketingul produselor agricole in vederea obţinerii de produse neagricole iar intensitatea ajutorului este de pana la 50% cu o finantare maxima de 2,5 mil eur (gasiti detalii la www.afir.info.ro).

Totusi, avand in vedere propunerea D-voastra de proiect, cred ca schema Startup Nation poate reprezenta o solutie. As verifica eventual criteriile pentru care nu a obtinut punctaj si posibilitatea ajustarii planului de afaceri initial in conditiile mentinerii fezabilitatii acestuia.

Sper sa va fie utile informatiile, puteti sa ma contactati pentru orice alte detalii.
poza de profil
Dumitru
Cesariu
Ati putea sa ne spuneti ce finantari mai sunt disponibile pentru 2018? Din orice surse, pentru afaceri mici, in domeniul productiei/serviciilor. O lista scurta cu ce se mai poate accesa ar fi foarte utila. Mersi
Argentina
Mulțescu
Buna ziua,
Pentru 2018 sunt sau vor fi disponibile mai multe finantari in perioada urmatoare, depinde de tipul proiectului, marimea si istoricul societatii, locul implementarii etc.

Prin Programul Operational Regional este posibil sa se relanseze 2 masuri de interes in cadrul Axei 2 Imbunatatirea competitivitatii IMM pentru activitati de tipul:
-construirea, extinderea spatiilor de productie/ servicii,
-dotarea cu active corporale (echipamente, utilaje etc), necorporale (ex brevete, licente), etc.

Valoarea finantarii nerambursabile pentru investitiile finantate prin POR 2.2. este intre 200.000 si 1.000.000 eur, iar pentru investitiile finantate prin POR 2.1. pana la max 200.000 eur.

Prin Programul Operational Competitivitate se va lansa masura 2.2.1 - sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC cu finantari de pana la 2,5 mil. eur pentru realizarea cel putin a unei aplicatii /produs/serviciu TIC inovativ.

De la bugetul de stat, as mentiona programele Microindustrializare, Comert, StartUp Nation (regasiti detalii la http://www.aippimm.ro/categorie/programe/proiecte-proceduri-implementare-2018/).

De regula, pe site-urile Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala se publica lunar cataloage ale surselor de finantare (exemplu http://www.adrcentru.ro/detaliu.aspx?t=pfcatalog) si puteti regasi informatii mai detaliate cu privire si la alte masuri/programe.

In masura in care aveti o idee de proiect, va rog sa ma contactati sa detaliem.
poza de profil
roxana
lucaciu
buna ziua! as dorii si eu sa stiu care sunt pasii de accesare unor fonduri europene prin GAL si care sunt conditiile , procentajul maxim nerambursabil care se poate acorda? .mentionez ca am achizitionat terenul de curand ! as dorii sa optin fonduri petru construirea unei pensiuni agroturistice in satul de unde provin ! Multumesc
Argentina
Mulțescu
Buna ziua,
Sunt GAL-uri care nu au deschis inca sesiunile de proiecte pentru activitatile non-agricole.

Recomandarea este sa verificati regional de unde faceti parte si sa contactati reprezentatul GAL-ului pentru a identifica concret termenul cand puteti aplica pe cod CAEN activitati turistice in cadrul GAL-ului.

Din pacate sumele de care puteti beneficia sunt doar 30-70.000 EUR si nu stim in ce masura ar satisface necesitatea D-voastra de a ridica si o constructie pe terenul achizitionat.
Ar fi mai interesant un proiect in cadrul GAL-ului pentru dotarea unei pensiuni in limita sumei mentionate mai sus.

De asemenea nu sunt informatii privind redeschiderea masurilor de finantare pe activitati non-agricole AFIR unde sumele ajung pe ajutor de minimis pana la 200.000 EUR pe proiect.
poza de profil
George Mihai
Cadar
Pentru o afacere cu servicii de vulcanizare mobila ce ma sfatuiti?
-ce tip de finantare ar fi mai nimerita si cum se poate accesa?
-ce consultant ati recomanda pentru întocmirea planului de afaceri? BT lucreaza cu firme de consultanta sau consultanti care au aprobate proiecte?
-din experianta dvs. cam ce costuri ar implica realizarea proiectului?
Multumesc
Argentina
Mulțescu
Buna ziua,

Daca discutam despre o finantare pentru o societate nou infiintata, ati putea aplica pe POCU StartUp Plus – aveti un link unde regasiti administratorii de grant (https://www.startupcafe.ro/finantari/start-plus-lista-fonduri-europene.htm), in functie de zona unde realizati investitia puteti ii contactati.

Prin acest program, veti beneficia si de formare antreprenoriala iar finantarea nerambursabila este de aprox 40.000 eur.

O alta oportunitate ar putea fi pe Programul Operational Regional, masura 2.1 dar aceasta se adreseaza societatilor cu istoric (minim 1 an).

Putem recomanda si o lista cu mai multi consultanti in functie de schemele de finantare pe care veti dori sa aplicati, urmand sa selectati Dvoastra oferta care va avantajeaza.
poza de profil
Anca Vera
Huma
Buna ziua, ce noutati aveti despre Start-up Nation 2018? La apelul trecut au fost mari probleme cu procedurile de garantare si contragarantare (dosarele cu aprobari au plecat tarziu de la banci catre beneficiari). Anul accesta cum va fi?
Argentina
Mulțescu
Buna ziua,
Banca Transilvania este banca principala in cadrul programului Start Up Nation si dorim sa participam in continuare in sustinerea viitorului program ce se va lansa in urmatoarele luni. Peste 4500 de beneficiari au ales BT pentru derularea proiectelor si am facut plati de peste 230 milioane lei.

Ne dorim ca programul 2018 sa mentina criteriile si conditiile cu care antreprenorii sunt deja obisnuiti si bineinteles un flux intre institutii cat mai rapid.

Toate aplicatiile pentru obtinerea de garantii ale Bancii Transilvania sunt deja incheiate de cateva luni, moment de cand am notificat clientii si le-am recomandat sa utilizeze cat mai repede creditele aprobate si celor care au ales mecanismul cererilor de plata sa plateasca furnizorii si sa depuna pana in 29 septembrie cererile de plata pentru a ne incadra in termenele prevazute.
poza de profil
Iulian
Simovici
Ati pomenit mai sus de finantare pentry ”procesarea și marketingul produselor agricole in vederea obţinerii de produse neagricole”. De fapt ce tip de afaceri se pot finanta cu aceste fonduri? As dorii sa ne dati niste exemple concrete?.
Argentina
Mulțescu
Buna ziua,
Prin schema mentionata anterior se pot finanta de exemplu proiecte care vizeaza:
-procesarea si comercializarea produselor din cereale (biscuiti, patiserie, panificatie, cofetarie),
-procesarea si comercializarea produselor din lapte (inghetata), a altor produse de tipul ciocolata, zaharoase, etc.
poza de profil
Cosmin
Florentin
Buna ziua doamna Argentina . Ma numesc Cosmin si am 28 de ani , sunt insurat cu 2 copii si acualmente locuiesc in Franta. Proiectul meu este de a achizitiona un teren in Bucovina pentru a desfasura o pensiune agroturistica. Ideea mea este de a construi casute taranesti model vechi de acum 100 de ani ecologice facute din chirpichi ,lemn si paie a le pune la dispozitia turistiilor care vor sa experimenteze tipul de viata de acum un secol, precum si o gospodarie de animale , si o livada . As dori sa stiiu care sunt pasii pentru a ma beneficia de orcice program de fonduri europene. Va multumesc.
poza de profil
Cureteu
Radu-Andrei
Buna ziua D-na Multescu,

Sper sa aveți o zi minunata, as dori și eu sa aflu câteva detalii despre accesarea fondurilor europene, vreau sa îmi deschid o frizerie, momentan sunt trăiesc in Anglia, exista vreo posibilitate in a accesa fondurile din afara țării? Dacă da puteți sa îmi dați și mie câteva detalii?
Va mulțumesc frumos și sa auzim numai de bine!

O zi frumoasa!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri