Claudiu Zamfir

Fondurile UE de max. 40.000 Euro pentru mici afaceri: Semnarea contractelor de finanțare de către organizațiile care vor împărți banii

Thumbnail

Apar noi informații despre fondurile europene de maximum 40.000 de euro pentru românii care vor să-și deschidă mici afaceri în programul România Start Up Plus, fiind anunțat termenul estimativ până la care organzațiile care vor împărți banii către antreprenorii aspiranți ar urma să semneze comtractele de finanțare cu statul.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale a anunțat vineri că estimează că până în data de 15 ianuarie 2018 va finaliza contractarea proiectelor finanțate prin apelul POCU/82 „România Start Up Plus”, OS 3.7 „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană”.

„În acest sens, beneficiarii selectați sunt rugați ca, în vederea încheierii contractului de finanțare, să transmită documentele solicitate la Organismul Intermediar Regional POCU responsabil” - spune AM POCU, referindu-se la organizațiile care vor derula proiectele .

Astfel, programul de finanțare a startupurilor, criticat pentru avansul greoi, ar urma să mai facă un pas în lungul drum care trebuie parcurs pentru a oferi în final bani antreprenorilor aspiranți din Romînia.

O serie întreagă de organizații non-guvernamentale și instituții de stat ar urma să împartă granturi europene de maximum 40.000 de euro unor români care vor să deschidă mici afaceri, în programul România Start Up Plus, demarat în anul 2016.

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat o listă intermediară cu peste 180 de proiecte în care ar urma să fie selectați români care să primească bani europeni pentru a deschide și dezvolta peste 5.000 de firme.

Statul a suplimentat masiv bugetul liniei de finanțare România Start-up Plus, de la 105 milioane de euro la 477 de milioane de euro.

Românii care vor să intre în afaceri NU vor putea pune direct mâna pe banii europeni. Pe scurt, din acesti bani vor fi finantate proiecte europene de pana la 5 milioane de euro fiecare, derulate pe o perioada de pana la 3 ani.

Aceste proiecte vor fi derulate de institutii de stat, universitati, organizatii non-guvernamentale si alte entitati din toata tara, in afara de Bucuresti si judetul Ilfov (regiune care NU se incadreaza in finantare).

Abia in cadrul acestor proiecte mari vor fi selectate peroane fizice care vor fi instruite in antreprenoriat, iar unele dintre ele vor primi pana la 40.000 de euro, subventie sub forma de ajutor de minimis pentru derularea unor mici afaceri, in anumite conditii.

Descarcă de AICI și de AICI listele cu organizațiile care ar urma să împartă granturile europene de maximum 40.000 de euro fiecare, unor români care își vor deschide mici afaceri.

Parallax

Vizualizari
10938
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri