Claudiu Zamfir

Aplicație IT la Fondul de contragarantare, pentru debirocratizarea sistemului de creditare cu garanții

Thumbnail

Specialiștii IT&C din cadrul Fondului Român de Contragarantare au dezvoltat o aplicație informatică ce permite transferul, analiza și aprobarea operativă a solicitărilor potențialilor beneficiari de credit, astfel încât acordarea acestuia să fie realizată în cel mai scurt timp și să permită un singur punct de contact pentru beneficiari, la băncile care au subscris programului, a declarat Stere Farmache, președintele directoratului FRC, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Ministerul Finanțelor Publice a mandatat  Fondul Român de Contragantare (FRC) să acorde garanții în programul „Investește în tine”, în limita unui plafon de 300 milioane lei în 2018. Condițiile și criteriile de eligibilitate ale creditului sunt disponibile în rețelele băncilor partenere.

Creditele acordate în cadrul Programului Investește în tine are costuri și dobândă zero, întrucât acestea sunt suportate de statul român, mai spune FRC.

Joi, Fondul Român de Contragarantare a acordat CEC Bank prima garanție în cadrul Programului Investește în tine și anunță că este pregătit să primească solicitările transmise de instituțiile de credit partenere. Garantia reprezinta 80% din valoarea creditului, exceptând dobânzile, comisioanele, spezele și orice alte costuri adiacente programului și care sunt decontate instituțiilor de credit prin Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Fondul spune că măsura vine să diversifice obiectul de activitate al FRC care, pe lângă contragaranții la garanțiile acordate de către fornduile de garantare în programe de acces la finanțare a IMM-urilor, va putea contribui la susținerea beneficiarilor de credite, persoane fizice, care aleg să investească în formarea lor profesională, educație, cultură, sănătate, sport și/sau propriul habitat.

Reamintim că FRC, alături de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, a participat și la mecanismul de garantare și contragarantare a creditelor-punte acordate de banca Transilvania, BCR și CEC Bank în programul Start-Up Nation 2017.

Parallax

Vizualizari
184
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri