Claudiu Zamfir

Fond de 17 milioane dolari pentru finanțarea startup-urilor de inteligență artificială

Thumbnail

Startup-urile de inteligență artificială, aflate în stadiu incipient, vor putea obține finanțări de capital de risc de la un nou fond, în valoare totală de 17 milioane de dolari, lansat vineri de o firmă de investiții din Londra.

Air Street Capital spune că va căuta startup-uri europene și americane, care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială. „Teza noastră este clară: AI este cea mai convingătoare forță de multiplicare pentru progresul tehnologic, în lumea noastră tot mai digitalizată, bazată pe date”.

În echipa de conducere a fondului de investiții regăsim și un investitor și antreprenor suedez care  are unele legături cu românii. Jan Erik Solem a fost asociat cu românul Bogdan Tudosoiu în startup-ul de camere video Modcam, fondat în Suedia și achiziționat recent de gigantul Cisco. Solem a înființat și startup-ul de hărți Mapillary, achiziționat de Facebook. Mapillary a avut și 3 angajați în România, după cum ne-a spus Bogdan Tudosoiu, într-un interviu.

De altfel, firma de investiții Air Street Capital a și finanțat, anterior, Mapillary. Printre startup-urile în care a mai investit fondul londonez se numără și Stripe, ce a ajuns între timp, o mare companie de plăți online și a intrat recent și pe piața românească.

Parallax

Vizualizari
1217
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri