Denisa Crăciun

Fond de 400 milioane EUR pentru startup-uri de tehnologie din Europa

Ecosistemul de startup-uri din RO

Startup-urile de tehnologie din Europa vor putea obține finanțări printr-un nou fond de investiții, în valoare de 400 milioane EUR.

Firma de investiții Plural a strâns 400 de milioane EUR pentru finanțarea unor startup-uri tech din Europa. Firma este condusă de unii dintre cei mai cunoscuți fondatori de startup-uri din Europa, printre care Taveet Hinrikus, co-fondator al fintech-ului Wise,  Ian Hogarth, fondator Songkick și Sten Tamkivi, manager general al platformei Skype.

Este al doilea fond lansat de firmă, după ce în urmă cu un an și jumătate a strâns 250 milioane EUR pentru primul său fond de investiții. Astfel, în ultimele 18 luni, Plural a finanțat 26 de startup-uri din Danemarca, Estonia, Germania, Olanda, UK și SUA, potrivit unui anunț făcut pe LinkedIn.

„La Plural, toți partenerii sunt foști fondatori/directorii generali. Deși acest lucru este obșinuit în Silicon Valley, rămâne neobișnuit aici. Sprijinim echipele noastre nu doar cu capital, ci și cu o experiență profundă de lucru împreună, ca parteneri. Mulțimiri echipei noastre excelente, Plural, formată din 10 persoane. Și mulțumim fondatorilor și partenerilor noștri limitați (LPs) din portofoliu pentru că împărtășesc misiunea Plural. Și pentru fondatorii serioși care sunt dedicați rezolvării problemelor dificile, să știți că există investitori ambițioși cu experiență în construirea de companii din Europa care sunt interesați să vă susțină”, a spus Carina Namih, partener Plural. 

Firma cu sediul în Tallinn și Londra se orientează în special către startup-urile early-stage. Până acum, Plural, înființată în iunie 2022, a investit în startup-uri din domenii ca: sănătate, energie & climă, inteligență artificială, fintech și web3. 

Parallax

Vizualizari
414
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri