Claudiu Zamfir

Fond de investiții de 173 milioane EUR pentru startup-uri europene de tehnologii în medicină

euro-bani-sanatate-dreamstime

Startup-urile europene care dezvoltă tehnologii pentru domeniul sănătății pot obține finanțări de capital de risc de la fondul de investiții german Earlybird Health, care a ajuns la o valoare totală de 173 de milioane de euro.

Earlybird Health Fund a anunțat, miercuri, că și-a finalizat cu succes campania de strângere de fonduri.

Firma germană de investiții acordă investiții, în schimbul unui pachet minoritar de acțiuni în business, predominant companiilor europene de tehnologii medicale.

Investitorii caută startup-uri aflate în stadiu incipient de dezvoltare, dar și companii cu  tehnologii medicale avansate, aproape de a obține aprobări de reglementare și de a trece la comercializare.

Domeniile medicale vizate includ:

  • servicii de sănătate digitalizate
  • diagnosticare
  • dispozitive medicale
  • instrumente de cercetare-dezvoltare
  • biopharma

Fondată încă din anul 1997, Earlybird Venture Capital investește printr-o familie de fonduri gestionate independent, care includ Digital West (Europa de Vest), Digital East (Europa emergentă) și Health (pentru startup-uri de tehnologii în sănătate).

Earlybird Digital East este unul dintre primii investitori în compania româno-americană UiPath, primul „unicorn” lansat în România, care s-a listat pe Bursa de la New York. Românul Dan Lupu activează în cadrul Earlybird Digital East Fund.

Parallax

Vizualizari
760
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri