Claudiu Zamfir

400 de milioane de dolari pentru firme IT, printr-un nou fond de investiții american

Thumbnail

O firmă de investiții din SUA, Scale Venture Partners, a strâns un nou fond, de 400 de milioane de dolari, pe care urmează să-l investească în companii IT, axate mai ales pe inteligență artificială (AI).

Scale Venture Partners VI, al șaselea fond al firmei de investiții, anunțat marți,  va continua strategia de a investi în companii de software pentru viitorul pieței muncii.

După investițiile în tehnologie cloud, fondul se concentrează acum pe inteligență artificială: „vrem să finanțăm următorul val de companii care modernizează modul în care lucrăm, creăm și colaborăm”.

„Tendința tehnologică majoră în ultimii 20 de ani a fost trecerea la platformele cloud. Această mutare nu este încheiată, dar piața de cloud este aglomerată, competitivă și rapidă. Pentru următorii 20 de ani, tema centrală va fi legată de inteligența artificială care va face soft-urile cloud și oamenii care le folosesc mai productivi”, consideră investitorii americani.

Fondul va investi în firme care au reușit să scoată softuri pe piață și care au deja primii clienți.

Localizată în Silicon Valley, California, Scale Venture Partners face investiții pe tot teritorul SUA. În domeniul inteligenei artificale, fondul a băgat deja bani în companii ca:

  • Textio - asistență la scrierea de anunțuri de angajare, mailuri sau alte texte business.
  • Unbabel - traduceri profesionale.
  • Solvvy - serviciu de asistență pentru clienți, pe bază de AI.
  • TalkIQ - asistență pentru departamentele de vânzări ale firmelor.
Parallax

Vizualizari
993
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri