Denisa Crăciun

Nou fond de investiții lansat de o bancă din România. Finanțări de până la 500.000 EUR pentru startup-uri de tehnologie

Thumbnail

O bancă din România a lansat un fond de investiții pentru finanțarea startup-urilor din domeniul tehnologiei, mai ales din zona bancară, ce va deveni operațional din ianuarie 2024.

Compania de capital de risc corporativ (CVC) BCR Seed Starter, lansată de BCR, este dedicată investițiilor de tip equity în startup-uri de tehnologie. Compania va deveni operațională din ianuarie 2024, cu investiții planificate de 5 milioane de euro pentru următorii cinci ani.

În schimbul unei participații minoritare în startup-urile în care investește, fondul de investiții își propune să stimuleze creșterea durabilă prin diversificarea surselor de capital disponibile pentru startup-uri, oferind o alternativă flexibilă la modelul tradițional de finanțare bancară. 

Astfel, startup-urile vor putea obține finanțări de aproape 500.000 EUR fiecare, în schimbul unei participații minoritare de maximum 24,99%.

„Suntem mândri că BCR Seed Starter deschide un nou capitol în sectorul bancar românesc, devenind prima companie de capital de risc corporativ lansată de o bancă. Această inițiativă valorifică activele corporative ale BCR, nu doar prin accesul la piețe noi și prin dezvoltarea unui nou model de afaceri, ci mai ales prin faptul că stimulează inovația made in România. BCR Seed Starter va oferi startup-urilor oportunitatea de a dezvolta, testa, adapta și oferi produse cu valoare adăugată, atât pentru ecosistemului BCR și Erste, dar și direct către clienții băncii. Colaborarea se va desfășura pe o bază non-exclusivă, deoarece scopul nostru este să ajutăm startup-urile să crească pe piețele lor țintă. Obiectivul nostru este să investim un tichet mediu de 500.000 de euro, în schimbul unei participații minoritare de maximum 24,99%”, a declarat Carmen Dibuș, CEO al BCR Seed Starter.

Startup-urile care aplică pentru finanțare trebuie să știe că investițiile vor fi realizate din fondurile proprii ale BCR Seed Starter, ce are ca țintă două investiții strategice în 2024. De asemenea, fondul de capital de risc oferă și un parteneriat strategic cu omologii din grup, Seed Starter České spořitelny și Seed Starter Slovenskej sporiteľne.

Procesul de aplicare pentru finanțare este deschis oricărui startup tech interesat, cu precizarea că fondul caută sinergii cu industria bancară, explorând oportunități de afaceri și tehnologii emergente care stimulează creșterea în sectorul serviciilor financiare sau susțin standardele ESG.

Antreprenorii români pot aplica începând cu primul trimestru al anului 2024, AICI

„Decizia de investiție se va baza pe un proces structurat și coerent, care include o analiză riguroasă, de tip due diligence, cu o atenție deosebită acordată potențialului de creștere al startup-ului și alinierii acestuia cu valorile și direcțiile strategice” ale grupului bancar. 

Parallax

Vizualizari
3523
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri