Claudiu Zamfir

Finanțări pentru startup-uri IT europene, printr-un nou fond de 180 milioane EUR, de la investitori care au fost la București

Thumbnail

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări, în schimbul unei părți din business, printr-un nou fond de capital de risc, în valoare totală de 180 de milioane de euro, lansat zilele trecute de firma germană de investiții Point Nine Capital, care și-a trimis reprezentanții și la București, în 2019.

Într-un anunț pe Twitter, P9 Capital spune că acesta este cel de-al șaselea fond pe care îl lansează și va acorda investiții seed startup-urilor aflate la început de drum.

Sumele investite de obicei de fondul german sunt între 500.000 și 5 milioane de euro, în schimbul a 15-20% din startup-ul respectiv.

Fondul spune că investește în primul rând în startup-uri tech din Europa, dar va direcționa în jur de 20-30% din capital către echipe din SUA, Canada și Turcia, potrivit Sifted.eu.

Ca domenii, sunt vizate firme business-to-business ce dezvoltă tehnologii în:

  • Software as a Service (SaaS),
  • Marketplace B2B,
  • Instrumente pentru programatori, API-uri, infrastructuri de date,
  • Infrastructuri crypto,
  • Softuri creative,
  • Creative software
  • Inteligență artificială și computer vision
  • Softuri folosite în combaterea schimbărilor climatice.

De-a lungul timpului, P9 Capital a acordat investiții timpurii unor startup-uri care au ajuns lideri pe piețele lor, între timp: Revolut (aplicație financiară), DocPlanner (platformă online de programări la medic), Brainly (platformă de educație) sau Delivery Hero (aplicație de livrări),

În septembrie 2019, șefi ai Point 9 Capital, în frunte cu Pawel Chudzinski, cofondator al firmei de investiții, au venit la București pentru a se întâlni cu antreprenori români din comunitatea tech.

„Avem și un formular de contact pe site-ul Point Nine Capital, (antreprenorii) ne pot găsi și pe Twitter și pe e-mail. Dacă stai 10 minute pe LinkedIn, poți găsi prieteni comuni. Cred că acum este mai ușor ca niciodată să găsești pe oricine în lume, inclusiv oameni ca noi. Îmi place să văd pitch-deck-uri (scurte prezentări ale ideii de afaceri - n.r.), de 10-15 slide-uri, în care să-mi spună despre ce e vorba, informația de bază: produsul, echipa, problema pe care o rezolvă, piețele-țintă, cifre, dacă există. Doar să-mi fac o idee despre ce este vorba, ce face, încotro se îndreaptă. Și, dacă după asta sunt interesat, facem un video call. Suntem open for business (deschiși pentru afaceri - n.r.), investim prin cel de-al patrulea fond al nostru, în curând vom strânge următorul fond, deci putem investi” - a declarat Chudzinski, într-un interviu acordat StartupCafe.ro, în 2019.

Parallax

Vizualizari
1073
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri