Claudiu Zamfir

Finanțări de 5-15 milioane EUR pentru companii IT din Europa Centrală și de Est, printr-un nou fond de investiții

Thumbnail

Companiile IT din regiunea Europei Centrale și de Est (CEE) vor putea obține finanțări de câte 5-15 milioane de euro, în schimbul unei părți din afacere, de la un nou fond de investiții, lansat miercuri de o companie de capital din Polonia, care a mai finanțat antreprenori români.

bValue Growth a acumulat deja capital de 72 de milioane de euro, dar continuă campania de strângere de fonduri până la 100 de milioane de euro.

Din acest fond, compania de investiții bValue își propune să finanțeze 8-12 firme tech profitabile, care au cifră de afacere de până la 25 de milioane de euro pe an.

Fondul acordă runde de investiții de câte 5-15 milioane de euro, în schimbul unor participații de 20-40% din afacerile pe care le finanțează.

Acesta este cel de-al treilea fond de investiții lansat de bValue. În ianuarie 2022, firma poloneză de investiții a condus o rundă de capital de risc de 1 milion de euro acordată startup-ului românesc med-tech XVision (redenumit între timp Rayscape). La acea investiție au mai participat  finanțatori români, precum GapMinder BV, RocaX, Cleverage, Growceanu, Cristian Pop (ca angel investor), precum și investitorii polonezi ResQMed și Marek Dziubinski.

bValue are birouri la Varșovia și Amsterdam.

Parallax

Vizualizari
418
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri