Denisa Crăciun

Finanțări de până la 2,5 milioane Euro pentru startup-uri românești, direct din aplicație

Thumbnail

Startup-urile tech își pot crea portofolii facil, direct dintr-o aplicație de investiții care va fi lansată în România, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Aplicația de investiții va fi lansată de platforma de business angels Growceanu, care vizează tranzacții cu o valoare totală de peste 2,5 milioane de euro.

Aplicația Growceanu Investors reunește informațiile necesare pentru un investitor business angel: date concrete despre startup-uri relevante, detalii despre cine mai este interesat să investească și în ce fază este runda. 

„În 2022 ne propunem să le oferim investitorilor aplicația potrivită pentru construirea unui portofoliu de 5 - 10 startup-uri tech relevante, atât românești, cât și internaționale.

Conexiunea cu fondatorii și cu ceilalți investitori este un element important chiar de la început, iar aplicația și procesul investițional Growceanu facilitează procesul administrativ și elimină toate complicațiile.

Dorim să le oferim investitorilor business angel cea mai potrivită platformă prin care să-și formeze și cultive relații cu startup-uri cu potențial ridicat, precum și cu alți investitori”, spune Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper.

Pentru 2022, platforma are în plan încheierea de tranzacții cu o valoare medie de peste 100.000 euro, în contextul dezvoltării accelerate a domeniului startup-urilor.

Platforma țintește companii din România și Europa Centrală și de Est (ECE), dar și  companii cu dinamică din restul Europei, inclusiv Marea Britanie. Echipa de fondatori Growceanu estimează o creștere mai accelerată a numărului de startup-uri și a nivelului investițiilor din România, față de aceiași indicatori din țări mai dezvoltate.

„Creșterea riscului investițiilor convenționale poate însemna o toleranță mai mare pentru investițiile în startup-uri.

În acest caz, investitorii pot avea un impact individual real asupra parcursului unei companii. În contextul actual, simțim durerea Ucrainei, pe care o admirăm și o sprijinim, dorindu-ne totodată să repornim cât mai curând activitățile care ne sunt comune.

În același timp, empatizăm cu suferința cetățenilor ruși care dezaprobă vehement regimul Putin”, adaugă Ciprian Man.

În prezent, platforma reunește 50 de business angels, în creștere cu peste două treimi față de finalul anului 2021.

Fondată în 2018, platforma vizează startup-uri din PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe tehnologii ca Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT.

Până la finalul anului trecut, prin platformă au fost intermediate tranzacții de peste 1 milion de euro.

De la începutul anului și până în prezent, Growceanu a încheiat tranzacții de peste 220.000 euro cu startup-urile Upgrade Academy, Sypher, Plateaway și un follow-on în EmailTree, și susține că este în discuții avansate pentru tranzacții în valoare de aproximativ 400.000 euro.

Parallax

Vizualizari
1734
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri