Redacția StartupCafe.ro

Extended News Previews, nou instrument pentru site-urile de știri din România lansat de Google

Thumbnail

Google anunță disponibilitatea unui nou instrument pentru editorii site-urilor de știri din România, care le va permite să primească oferte pentru previzualizări extinse ale conținutului lor afișat în rezultatele căutării Google.

Instrumentul Extended News Previews (ENP) este disponibil în Search Console pentru operatorii site-urilor web de știri.

Google va plăti o sumă recurentă editorilor care semnează acordul pentru previzualizările extinse ale știrilor.

Acordurile ENP urmează Directiva privind drepturile de autor, adoptată de Uniunea Europeană în 2019 și transpusă în legislația română în aprilie 2022.

Potrivit legii române privind drepturile de autor, editorii site-urilor de știri online pot permite motoarelor de căutare să utilizeze în mod liber doar un scurt extras din conținut în rezultatele căutării.

Pentru utilizarea previzualizărilor extinse, instrumentul ENP al Google va oferi editorilor de știri din România acorduri comerciale.

Până acum, Google a semnat acorduri conform Directivei europene privind drepturile de autor care includ peste 650 de publicații de știri din toată Europa, iar multe alte discuții sunt în derulare.

Acordurile ENP pentru site-urile de știri din România sunt disponibile în Search Console, unde editorii eligibili pot găsi informații despre ofertă, cum să se înscrie și cum să ofere feedback.

Toate ofertele făcute prin instrumentul ENP se bazează pe o serie de criterii consecvente, care respectă legea și îndrumările existente privind drepturile de autor din Directivă.

Aceste criterii includ numărul de afișări ale unui site de știri și cât de mult venit publicitar este generat pe paginile care afișează și previzualizează știri.

Ca întotdeauna, editorii continuă să aibă control deplin asupra deciziei de a permite conținutului lor să apară sau nu în căutarea Google și asupra modului în care acel conținut poate fi previzualizat. Editorii își pot schimba preferințele și se pot înscrie în programul ENP în orice moment.

Informații detaliate despre ENP, înscriere și feedback, pot fi găsite aici.

Parallax

Vizualizari
247
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.88

publishing: 3.13

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 482
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri