Mihai Daniel Nita

Accelerator pentru firme eco-friendly, cu finanțare de până la 40.000 de euro

Thumbnail

Ecostar Nature-Accelerator selectează și investește în startupuri de amploare în stadiu incipient, care dezvoltă soluții inovatoare și durabile în sectoarele agriculturii, silviculturii, ecoturismului și resurselor naturale. Ecostar se concentrează pe modelele de afaceri care fac profit prin marketing, promovând și sporind biodiversitatea și serviciile ecosistemice.

Inițiativa adoptă și inovează instruirea pas cu pas, învățarea și căile de sprijin care necesită colaborare la nivelul întregii UE în rândul cursanților și a personalului din cadrul proiectului, însă vor fi recompensate numai idei de afaceri foarte solide și cu scopul principal de îmbunătățire a calității vieții și a mediului înconjurător.

Ecostar este un centru de impact și un accelerator de tip cercetare-dezvoltare care promovează antreprenoriatul și inovarea pentru întreprinderile eco-friendly. Inițiativa este promovată de un parteneriat universitar-antreprenorial, fiind aderate instituții europene și americane, și este cofinanțat de programul Erasmus + al Uniunii Europene și de alți investitori privați.

  • Este un mediu care promovează inițierea și accelerarea noilor inițiative de afaceri cu impact pozitiv asupra mediului și societății.
  • Este o alianță Research-Business care leagă universități și companii, oferind formare în rețea și orientare pe piață.
  • Se axează pe modele de afaceri care fac profit prin marketing, promovând și sporind biodiversitatea și serviciile ecosistemice.

Oferta de anul acesta a Ecostarhub este de accelerare a 8 startup-uri care vor beneficia, în schimbul unei cote de 6%, de următoarele:

  • 15000 euro investitii  
  • 25000 euro investitii in forma de training și promovare
  • 8 saptamani accelerare la Universitatea din Padova
  • +550 mentori
  • 11 parteneri
  • 1 demo day 
Thumbnail

Aplicațiile pentru startup-urile interesate sunt deschise până în data de 15 Martie 2018

Alianța ECOSTAR este focusată pe afacerile care vor încorpora unul sau mai multe aspecte precum: biodiversitate și serviciile ecosistemice, inovația socială, noi tehnologii, bio-economie și economie circulară.

Aflată sub umbrela FLEDGE alianța ECOSTAR promite a fi un mediu propice în formarea, pornirea și accelerarea afacerilor cu scopul principal de îmbunătățire a calității vieții și a mediului înconjurător.

Parallax

Vizualizari
454
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.472
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 2.83

publishing: 1.89

expertise: 0

rating: 1.472

Business
Articole publicate : 1
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri