Claudiu Zamfir

Calendar: Cursuri gratuite pentru firmele și consultanții care vor să ia ajutoarele de stat de milioane de euro pentru investiții

Thumbnail

Antreprenorii, managerii sau consultanții care vor să acceseze ajutoarele de stat pentru firmele care fac investiții de minimum 3 milioane de euro în România pot participa la o serie de cursuri organizate de Ministerul Finanțelor Publice pentru a putea aplica mai ușor la programul de finanțare.

Firmele interesate de schema de ajutor de stat de având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin HG 807/2014, își vor putea trimite reprezentanții la Școala de Finanțe Publice și Vamă (SFPV), la cursurile care vor avea loc după următorul calendar:

  • săptămâna 1: 13 -14 august;
  • săptămâna 2:  20 - 23 august;
  • săptămâna 3: 27- 30 august.

Pentru participarea la cursuri trebuie completat formularul anexat și trimis la adresa de e-mail scoaladefinante@mfinante.gov.ro.

Programarea participanților va fi realizată în ordinea solicitării, urmând ca SFPV să comunice data și ora la care se va organiza instruirea. În cazul în care unele firme vor solicita să participe la o a doua sesiune, vor fi programate după cei care sunt la prima solicitare, în limita locurilor disponibile.

Fiecare operator economic va putea trimite la instruire maxim 2 reprezentanți, respectiv:

  • 2  persoane din partea societății aplicante

sau

  • o persoană din partea societății aplicante și cealaltă din partea societății consultante.

Sesiunile de instruire vor fi susținute de Direcția Generală Ajutor de Stat care va face o prezentare generală a prevederilor H.G. nr. 807/2014, a Ghidului solicitantului – Revizia 2, precum și a Ghidului de plată – Revizia 2.

În plus, vor fi discutate câteva spețe generale, cu titlul de exemplu. Precizăm că în cadrul acestor întâlniri nu se vor analiza proiecte de investiții și nu se va stabili eligibilitatea acestora. Stabilirea eligibilității unui proiect de investiții se poate determina numai după depunerea Cererii de acord pentru finanțare, însoțită de documentele justificative, conform prevederilor legale, și doar după finalizarea procesului de analiză.

Prin schema de finanțare, firmele private pot obține ajutoare de stat între 10% și 50% din cheltuielile eligibile efectuate în cadrul unei investiții de minimum 3 milioane de euro în România.

Reamintim că Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Principalele modificări se referă la:

  • diminuarea nivelului minim al investiției de la 10 milioane de euro la 3 milioane de euro;
  • modificarea mecanismului de depunere a cererilor de finanțare, acestea urmând a fi depuse în sesiune continuă;
  • renunțarea la selecția proiectelor pe bază de punctaj, fiind selectate acele proiecte care îndeplinesc criteriile și condițiile de eligibilitate;
  • simplificarea planului de investiții aferent proiectului;
  • posibilitatea demarării proiectului de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare.

Formular Cursuri Ajutor de Stat by claus_44 on Scribd

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1293
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri