Claudiu Zamfir

Firmele mici și mijlocii din România vor putea lua noi credite printr-un împrumut de 75 de milioane de euro primit de Banca Transilvania de la Banca Europeană de Investiții

Thumbnail

Aproximativ 3.000 de firme mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține credite în condiții avantajoase în urma unui împrumut de 75 de milioane de euro obținut de Banca Transilvania de la Banca Europeană de Investiții, a informat marți BEI, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Aceasta este prima tranșă a unui împrumut aprobat în valoare de 150 milioane de euro, pentru cofinanțarea proiectelor întreprinse de IMM-urile din România - se arată în comunicatul BEI.

Aproximativ 85% din finanțarea BEI este destinată sprijinirii investițiilor în regiuni ale României care sunt acoperite de prioritatea băncii europene de credit pentru dezvoltare regională și de coeziune.

„Împrumutul BEI, în cooperare cu Banca Transilvania, va sprijini nevoile de investiții ale celor 3.000 de firme, oferindu-le un acces mai bun la finanțarea pe termen lung. Ne vom concentra pe investițiile corporative care pot accelera creșterea economică și care vor susține 37.000 de locuri de muncă în zonele mai puțin dezvoltate ale României", a spus vicepreședintele BEI Andrew McDowell.

Aceasta este a doua facilitate a BT furnizată de Banca Europeană de Investiții pentru finanțarea IMM-urilor din România, în valoare totală de 150 milioane de euro, a precizat Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania.

„Avem convingerea fermă că acest împrumut BEI va contribui la eforturile noastre de a sprijini antreprenorii din România. De asemenea, suntem mulțumiți că, datorită strategiei Băncii Transilvania, unei echipe dedicate și ofertei diversificate de produse și servicii, 3 din 5 IMM-uri din Romania au ales să lucreze cu institutia noastră financiară până acum și ne așteptăm la extinderea portofoliului nostru” - a mai spus el.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România - mai arată BEI în comunicatul de presă. „Cu aproximativ 500 de unități în întreaga țară, BT este este bine pregătită pentru a ajunge la un număr considerabil de IMM-uri, motiv pentru care una din trei noi afaceri deschise în 2017 a ales să lucreze cu BT” - mai spune Banca Europeană de Investiții în cmunicatul său.

Această operațiune se bazează pe cooperarea dintre BEI și BT, care datează din anul 2014. BEI a acordat deja BT împrumuturi în valoare de 150 de milioane de euro, plătite în întregime în condiții avantajoase, în beneficiul proiectelor de finanțare ale IMM-urilor. Această ultimă aprobare a BEI pentru o sumă similară aduce angajamentul total al BEI la BT la 300 de milioane de euro, conform sursei citate.

Comunicat BEI, 20 Feb 2018 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1694
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
CONSTANTIN
EUGENIU
ATENTIE si eu m-am calificat pe programul Kogalniceanu am facut si evaluarea si nu au mai vrut sa-l dea.......
poza de profil
tulbure
benone
Si eu incerc sa obtin un credit dar nu reusesc!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri