Claudiu Zamfir

Credite bancare de 150 milioane Euro, disponibile pentru fermieri români și antreprenori rurali, cu ajutorul UE

Thumbnail

Peste 1.300 de fermieri români și antreprenori de la sate vor avea la dispoziție credite bancare de 150 milioane de euro, din care 87 milioane de euro de la bugetul Uniunii Europene, prin 4 bănci din țară, selectate de  Fondul European de Investiții (FEI) primul acord de finanțare în domeniul agricol din România.

Cele patru bănci semnatare sunt Banca Comercială Română, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank, a informat, joi, FEI.

"Accesul la creditare este esențial pentru ca agricultorii să-și modernizeze și să-și dezvolte afacerile în domeniul agricol. Investind pentru a-și face fermele mai competitive și mai eficiente, fermierii își pot îmbunătăți perspectivele de afaceri. Felicit FEI pentru această inițiativă și aștept cu nerăbdare să văd modul în care fermierii români și întreprinzătorii din mediul rural vor profita din plin de această finanțare", a spus comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, aflat la București.

FEI și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au semnat anul trecut acordul de finanțare pentru susținerea fermierilor locali din România, iar aceste patru bănci sunt primele care vor oferi finanțare antreprenorilor locali.

Acordul face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și este finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

În conformitate cu obiectivele politicii agricole ale Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene – DG AGRI și ale Guvernului României, acordul va sprijini cheltuielile de capital ale fermelor mici, ale exploatațiilor agricole precum și cofinanțarea proiectelor selectate pentru grant în cadrul PNDR.

Fondul European de Investiții (FEI) face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa principală este de a sprijini microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii din Europa (IMM-uri), ajutându-le să acceseze finanțarea. FEI creează și dezvoltă capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare care vizează în mod specific acest segment de piață. În acest rol, FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii economice și ocupării forței de muncă.

Parallax

Vizualizari
1257
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri