A.M.

Dezvolti un serviciu cloud? Salesforce investeste 100 mil. dolari in startupuri din Europa

Imagine principala
Dezvolti un serviciu cloud? Salesforce investeste 100 mil. dolari in startupuri din Europa

Salesforce Ventures, compania de investitii a gigantului american specializat in servicii cloud, a anuntat ca are un buget de 100 milioane dolari pe care vrea sa-l investeasca in companii europene ce dezvolta produse din acelasi domeniu. De la aparitia fondului, in 2009, compania a investit jumatate de miliard de dolari in 155 de companii din industrie, dintre care doar 17 din Europa.


Miscarea Salesforce in Europa vine ca urmare a adoptarii intr-o crestere tot mai rapida a acestor tehnologii. Potrivit studiilor IDC, investitiile in companii europene ce dezvolta solutii cloud va creste de 12 ori mai rapid decat cele in alte segmente IT. Analistii se asteapta ca, pana in 2019, finantarile sa se ridice la 33,3 miliarde dolari.


Potrivit lui John Somorjai, EVP Salesforce, compania va asigura runde de investitii de tip A si B, iar sumele standard pentru companiile europene vor varia intre 1 si 5 milioane dolari, coordonarea fiind asigurata de birourile din Londra.


Spre deosebire de alte companii de investitii, Salesforce nu va atrage bani si de la alti investitori, ci va folosi propriile fonduri. Acest lucru inseamna si ca, in cazul in care industria va creste si vor fi identificate tot mai multe oportunitati, suma bugetata pentru urmatorii ani ar putea creste peste pragul de 100 milioane dolari anuntat.

Parallax

Vizualizari
21
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri