Claudiu Zamfir

Șansă pentru antreprenori români: Se fac înscrieri pentru finanțări totale de 1 milion de dolari, într-o competiție

Thumbnail

Antreprenorii români cu start-upuri sau alte mici afaceri cu impact social se pot înscrie într-o competiție internațională susținută de un brand de whisky, pentru a se lupta pentru finanțări totale de 1 milion de dolari și programe de mentorat, au anunțat, miercuri, organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

În cea de-a III-a ediție a competiției Chivas Venture, antreprenorii români pot să se înscrie pe site-ul oficial, AICI, până la data de 30 octombrie 2017.

După finalizarea înscrierilor, 10 afaceri vor fi selectate pentru a participa la o sesiune de pitch, pe 23 noiembrie 2017.

În urma acesteia, juriul competiției va alege 5 finaliști în etapa românească.

Toți cei 5 antreprenori vor participa la o sesiune de mentorat. Finaliștii își vor demonstra abilitățile de business în cadrul a 4 probe, câștigător fiind desemnat acela care va reuși să convingă juriul că merită să reprezinte România la etapa globală.

Etapa locală, desfășurată în perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018, reprezintă primul pas al competiției internaționale.

În această etapă, ”în joc sunt 5.000 de euro pentru câștigător și ocazia de a trece prin stagii de pregătire și consiliere personalizată pentru toți cei 5 finaliști, alături de participarea în programul de antreprenoriat BusinessDrive, susținut de Marius Ghenea”, unul dintre mentorii competiției - a menționat sursa citată.

Etapa internațională - 1 milion de dolari

În etapa globală (martie – mai 2018) câștigătorul din România va avea parte de:

  • experiența unui Accelerator de business, unde, timp de o săptămână, va participa la un program de mentorat dezvoltat în colaborare cu Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford;
  • participarea la pitch-ul final, unde va cunoaște cele mai bune business-uri cu impact social din toată lumea și își va prezenta ideea în fața unor experți internaționali în domeniul afacerilor;  
  • șansa să obțină finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor sale. Astfel, un vot public al oamenilor din întreaga lume va decide modul în care trebuie să fie distribuiți, între finaliști, primii 200.000 dolari din premiul de un milion de dolari, urmând ca restul premiului (800.000 de dolari) să fie acordat la pitch-ul final, în urma deciziei juriului.

Condiție importantă pentru firme: orice afacere cu venituri anuale mai mici de 1.500.000 de dolari și aflată într-unul dintre stadiile Discovery, Start-up sau Growth stage poate intra în cursa pentru milionul de dolari oferit de Chivas Venture.

Mentori și antreprenori

Competiția Chivas Venture va avea în etapa românească o serie de mentori:

  • Marius Ghenea, expert în domeniul antreprenoriatului și cel care a pus bazele companiilor Flamingo și FIT Distribution, fiind în prezent coordonatorul investițiilor unor fonduri de Venture Capital ale 3TS Capital Partners pentru Europa Centrala și de Est;

 

  • Khaled Almezayen, antreprenor social și câștigător al ediției locale Chivas Venture 2017 cu proiectul SOWAT, un start-up cu impact social dezvoltat în România și scalabil la nivel global.

 

  • Tudor Furir, Directorul General al Pernod Ricard România și Republica Moldova, fiind considerat unul dintre cei mai experimentați executivi români și având o experiență de peste 20 de ani în cadrul unor companii renumite precum Coca Cola, Mars și, din 2005, Pernod Ricard.

 

  • George Buhnici, realizator TV.

 

În primii doi ani, competiția a înregistrat pe plan local peste 130 de înscrieri de la antreprenori români care au decis să rezolve diverse probleme prin înființarea unor afaceri cu impact social, scalabile și profitabile - susțin organizatorii.

Potrivit Chivas Venture, proiectul câștigător în ediția româneacă precedentă, SOWAT, este o stație transportabilă ce filtrează impuritățile în procent de 99,9%, păstrând în același timp mineralele benefice din apă. Aparatul are 3 scurgeri care mențin eficiența lui și poate fi conectat la orice sursă de apă.

SOWAT a ajuns până în sferturile de finală ale competiției globale The Chivas Venture.

În finala din etapa roânească a Chivas Venture au mai participat:

  • uRad Monitor – aparat care contribuie la un mediu mai curat cu resurse puține, prin monitorizarea poluării.
  • Mira Rehab - o platformă medicală bazată pe Microsoft Kinect care încearcă să simplifice procesul de recuperare fizică cu ajutorul jocurilor video.
  • Axosuits - un exoschelet medical care îi poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculară să se deplaseze.
  • Re.Flex – start-up-ul care oferă pacienților asistență permanentă cu ajutorul senzorilor și monitorizare mai ușoară pentru fizioterapeuți.

La nivel global, Chivas Venture spune că a înregistrat peste 6.000 de înscrieri de la lansarea din 2014 și până în prezent, oferind 4 milioane dolari finanțare pentru business-uri cu impact social.

În 2017, România intră pentru a treia în competiție, alături de alte 29 de țări participante, de pe 5 continente, menționează sursa citată.

Parallax

Vizualizari
3236
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri