Smile Media

Banca Transilvania lansează BT Pay, aplicație de tip wallet pentru cumpărături și transfer de bani cu telefonul

Thumbnail

Banca Transilvania lansează BT Pay, aplicație de tip wallet pentru cumpărături și transfer de bani cu telefonul. Astfel, clienții BT care au card de debit sau de credit Visa sau Mastercard își pot folosi telegonul drept portofel digital. Totodată, telefonul va putea fi folosit pentru a trimite bani. Aplicația poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store, pe smartphone-uri cu Android și iOS și presupune adăugarea în format digital a cardurilor. La o oră după lansare, banca anunța aproape 1000 de descărcări ale aplicației BT Pay.

Lansarea marchează două premiere: BT Pay este primul wallet din România care permite plăti contactless, bazat pe tehnologie inteligență de plata Visa Token Service și MasterCard Digital Enablement Service, respectiv este primul portofel digital din Europa de Sud-Est care folosește serviciul token al Visa.

BT Pay înseamnă colecția de accesorii de plata pe care Banca Transilvania le-a lansat până acum - stickerul, ceasul și brățară contactless -, iar începând de astăzi, și aplicația wallet.

Clienții BT pot folosi BT Pay pentru următoarele operațiuni:

  • Plăti în țară și în străînătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminelele contactless ale comercianților, funcționalitate valabilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermițând accesul NFC (Near Field Communication) pentru terțe aplicații.
  • Transfer de bani între cardurile proprii și către alte persoane care au card BT.
  • Consultarea detaliilor despre tranzacțiile realizate cu cardul BT, soldul și, în cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plata și punctele de loialitate STAR acumulate.
  • Accesarea ofertelor băncii și campaniilor partenerilor BT din programul STAR, dedicat celor care au carduri de cumpărături de la Banca Transilvania.

Partenerii Băncii Transilvania pentru dezvoltarea BT Pay sunt: Visa; Mastercard; Endava, companie britanică de servicii și soluții IT cu o prezența puternică în România și Inside Secure, lider global în securitatea dispozitivelor mobile.

Declarații

Banca Transilvania: Ömer Tetik, Director General:

"Prin BT Pay dorim să oferim clienților experiențe noi atunci când sunt la cumpărături, când doresc să trimită bani sau să verifice tranzacțiile făcute cu cardul BT. Apetitul clienților băncii noastre pentru cumpărăturile contactless este tot mai mare, creșterea fiind de peste 350% în decembrie 2017, față de decembrie 2016. De asemenea, fiecare secundă înseamnă 5 tranzacții realizate cu unul dintre cele 20 de carduri din oferta noastră. Lansarea BT Pay un pas mare pe care banca îl face pentru a oferi clienților servicii digitale".

Visa: Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Malta și Slovenia:

"Suntem onorați să lansăm împreună cu Banca Transilvania primul portofel digital din Europa de Sud-Est care utilizează serviciul de tokenizare al Visa. Este un pas înainte semnificativ în parteneriatul de lungă durata pe care l-am dezvoltat cu BT, având în vedere că peste 2 milioane de posesori de carduri Visa emise de Banca Transilvania își vor putea utiliza telefoanele mobile pentru plăti rapide și sigure la milioane de comercianți din întreagă lume care acceptă tranzacții contactless. Întrucât tehnologia contactless a fost adoptată cu entuziasm de către români în ultimii ani, suntem încrezători că portofelul digital lansat astăzi va deveni un succes în scurt timp".

MasterCard:Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard:

"Ne bucurăm că, alături de partenerii de la Banca Transilvania, am reușit să lansăm încă unul dintre proiectele care contribuie la dezvoltarea segmentului de plăti electronice. Este cu atât mai îmbucurător cu cât se întâmplă chiar la 10 ani de la momentul lansării de către Mastercard, în premieră, a plăților contactless, o opțiune de plata cu o evoluție fulminantă. Mastercard va continuă să se implice în mod constant și susținut în asigurarea accesului la plăti simple, rapide și sigure, iar primul wallet care permite plăti contactless este un reper important în materializarea eforturilor în această direcție", a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard.

Banca Transilvania este liderul pieței cardurilor din România, cu peste 3 milioane de carduri în portofoliu și peste 20% cota de piață privind volumele tranzacționate cu cardul.

 

Parallax

Vizualizari
1457
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 378
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri