Redacția Startupcafe.ro

BT Capital Partners a fost consultantul Victoriabank, intermediarul financiar al primelor emisiuni de obligaţiuni municipale din Republica Moldova

Thumbnail

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a oferit consultanţă echipei Victoriabank, intermediar financiar al primelor emisiuni de obligaţiuni municipale din Republica Moldova.

BTCP a asigurat astfel cu succes transferul de know-how spre Victoriabank, fiind un prim pas pentru contribuţia la dezvoltarea pieţei de capital din ţara vecină, dar şi a două oraşe din Moldova, Sîngera și Ceadîr-Lunga.

Debutul emisiunilor de obligaţiuni municipale pe piaţa de capital din Republica Moldova este un succes, fiind subscrise integral în mai puţin de o săptămână de la lansarea Ofertei Publice. Acestea au fost lansate în 5 august a.c. de primăriile a două localităţi din Republica Moldova, Sîngera și Ceadîr-Lunga. S-au primit în total 37 de cereri de subscriere, iar sumele atrase, 7,5 milioane de lei moldoveneşti acoperă suma prevăzută în prospectele de emisiune.

Banii strânşi vor avea ca destinaţie dezvoltarea infrastructurii celor două oraşe, cu impact pozitiv direct pentru aproape 30.000 de locuitori.

Ne bucurăm să fim alături de colegii noştri de la Victoriabank în această premieră pe piaţa de capital din Republica Moldova, închiderea cu succes a primelor două emisiuni de obligaţiuni municipale. Suntem încrezători că şi alte companii şi instituţii vor lua în considerare finanţarea alternativă prin intermediul pieţei de capital din Republica Moldova şi astfel să contribuim împreună la dezvoltarea acestei pieţe, replicând la Victoriabank succesul de care BT Capital Partners se bucură în România” - a declarat Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

BT Capital Partners este unul dintre cei mai activi brokeri la Bursa de Valori Bucureşti. Pentru BTCP, 2021 a fost până acum un an foarte rodnic, susţinând 5 companii în drumul lor spre piaţa de capital: listare, intermediere plasamente private de acţiuni şi obligaţiuni sau majorare de capital, respectiv asistare în vânzarea unor pachete de acţiuni.

BTCP este membru exclusiv în România al Oaklins, cea mai importantă alianţă internaţională de specialişti în fuziuni şi achiziţii  și cel mai mare broker de retail din piața de capital din România. BT Capital Partners oferă servicii de asistență pentru atragerea de investitori prin piaţa de capital, servicii de brokeraj, consultanță pentru fuziuni și achiziții, structurarea schemelor de finanțare complexe, cercetare de piață și consultanță pentru management strategic.

Parallax

Vizualizari
361
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 976
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri