Denisa Crăciun

BT: African Industries Group își extinde activitatea agricolă în România cu ajutorul unei finanțări de 49,4 milioane Euro

Thumbnail

Holdingul privat African Industries Group (AIG), cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest, își extide activitatea agricolă în România cu ajutorul unei finanțări de 49,4 milioane de euro obținute de la Banca Transilvania.

 African Industries Group (AIG) a obținut un credit în valoare de 49,4 milioane de euro, sumă care va fi investită pentru extinderea activității agricole din România a grupului, prin preluarea a 13,700 hectare în sudul țării.

Finanțarea sindicalizată a fost coordonată de Banca Transilvania, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, iar din sindicatul de bănci face parte și OTP Bank România, ambele bănci fiind finanțatori.  

„Banca Transilvania este un finanțator tradițional al agriculturii românești, aducând o expertiză vastă prin segmentul specializat Agribusiness. Ne bucurăm să susținem, prin departamentul nostru de sindicalizări, finanțarea uneia dintre cele mai importante tranzacții de achiziții din agribusiness, prin dimensiunea sa”, spune Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Tranzacția pentru care holdingul AIG, deținut și controlat de frații Raj și Alok Gupta, a  semnat această finanțare sindicalizată, este una de referință pe piața de agribusiness din România, având în vedere că destinația principală a creditului este preluarea Thames Farming Enterprises (Olanda), compania-mamă a fermelor Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management, din județul Călărași, cu o suprafață totală de 13.700 hectare și o capacitate de depozitare de aproape 40.000 de tone.

„Tranzacția reprezintă un pas important privind angajamentul nostru față de România. Am început operațiunile agricole în 2015, cu 2.300 de hectare în Teleorman, iar în urma acestei tranzacții ne apropiem de 20.000 de hectare. Pentru a spori producția agricolă și pentru a ne pregăti pentru schimbările mari și imprevizibile ale vremii vom continua să investim în sisteme de irigare, în tehnologizare și în modernizarea echipamentelor. În același timp, vom adopta practici agricole pentru sustenabilitatea și conservarea solului, pentru a reduce utilizarea diferitelor substanțe chimice și a combustibililor pentru culturi. Scopul nostru este să investim în automatizarea și tehnologizarea fermelor, inclusiv prin implementarea de know-how specializat. Avem deja în funcțiune microstații meteo moderne, imagini prin satelit și diverse metode de monitorizare cu precizie a proceselor din fermele noastre. Prin intermediul companiei noastre Agroconcept aducem cele mai performante utilaje agricole ale diverselor mărci globale de top, ceea ce ne oferă o poziție unică în România. Căutăm continuu noi oportunități de investiții agro-tehnologice,  pentru a face agricultura mai eficientă, mai precisă și mai robustă, și ne uităm la investiții în zone care contribuie la adăugarea de valoare produselor agricole”, spune Raj Gupta, acționarul African Industries Group.

Parallax

Vizualizari
416
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri