Claudiu Zamfir

Cele 5 bănci selectate pentru a acorda firmelor românești credite în programele IMM: dobânzi și comisioane

bani-lei-dreamstime

Ministerul Economiei a selectat 5 bănci partenere, care să acorde credite microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii (IMM) în cadrul programelor naționale de sprijin IMM, cum sunt Microindustrializare și Comerț-Servicii, fiind publicate dobânzile și comisioanele.

Au fost înregistrate în total 5 (cinci) oferte de parteneriat de la instituții de credit.

S-a constatat că toate cele 5 (cinci) oferte de parteneriat de la instituțiile de credit îndeplinesc criteriile menționate în Metodologia de selecție a instituțiilor de credit partenere Programe naționale pentru stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.
 
Următoarele 5 instituții financiare au primit decizii de admitere:

  •     BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A.
  •     ALPHA BANK ROMÂNIA S.A.
  •     CEC BANK S.A.
  •     UNICREDIT BANK S.A.
  •     BANCA TRANSILVANIA S.A.

Toate cele 5 bănci au depus oferte de credite cu dobândă ROBOR la 6 luni + maxim 3,5% pe an. Comisionul de analiză a creditului este de max 0,5%, din valoarea creditului. De asemenea, alte comisioane totalizează între 1,2% și 2% din valoarea creditului, în funcție de bancă.

Descarcă de AICI oferta completă a băncilor partenere pentru programele IMM.

Reamintim că prin noile programe IMM Microindustrializare, Comerț-Servicii și Accelerare, gestionate de Ministerul Economiei, statul va oferi firmelor beneficiare ajutoare de până la 500.000 de lei (circa 100.000 euro) fiecare, ca primă de capital la credite luate de la băncile partenere.

Alocația financiară nerambursabilă este de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 500.000 lei din valoarea unui credit de învestiții contractat la instituția de credit parteneră. Valoarea creditului de investiții solicitat prin program pentru cheltuieli eligibile este de minimum 250.000 lei.

În total, cele 3 programe de finanțare IMM au un buget cumulat de 213,6 milioane de lei (43 milioane EUR).

Parallax

Vizualizari
14139
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri