CZ

Au început noile credite cu garanții europene pentru afacerile mici și mijlocii, la Banca Transilvania

Thumbnail

Banca Transilvania acordă, începând cu 20 septembrie 2017,  finanțări cu garanții europene, destinate creşterii afacerilor mici și mijlocii sau susținerii capitalului de lucru al acestora, printr-o linie de creditare în valoar totală de aproximativ 100 de milioane de euro, a anunțat, miercuri, banca, într-un comunicat remis StartupCafe.ro .

Prin acest nou program, Banca Transilvania şi Fondul European de Investiții (FEI) – Inițiativa pentru IMM (POIIMM) facilitează accesul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) la împrumuturi mai avantajoase, mai arată instituția financiară românească, care subliniază că astfel ”susține spiritul antreprenorial, investițiile şi crearea de locuri de muncă”.

Datorită acordului de garantare dintre BT şi FEI, Banca Transilvania va oferi împrumuturi în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro.

Tranzacțiile garantate beneficiază de susținerea Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Pentru astfel de finanțări, IMM-urile pot aplica online, pe siteul BT sau în oricare dintre cele peste 500 de sedii ale Băncii Transilvania. Conform definiției europene, IMM-urile sunt companiile care au în ultimul exercițiu financiar încheiat o cifră de afaceri de până la de 50 milioane de euro sau active totale de până la 43 milioane de euro şi maxim 250 de angajați.

Avanajele acestei linii de creditare POIIMM:

  • Creditele sunt acordate atât în lei, cât şi în euro;
  • Garanţia pe care un IMM o primeşte este de 60% din valoarea împrumutului;
  • Perioada minimă de creditare este de 2 ani, iar perioada maximă de 12 ani;
  • Programul are o adresabilitate foarte mare din punctul de vedere al domeniilor în care au activitate IMM-urile.

În alte scheme de acest tip, Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții şi cu Fondul European de Investiţii, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Citește și:

Credite de 100 milioane euro pentru firme, de la Banca Transilvania

Parallax

Vizualizari
2752
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri