Redacția StartupCafe.ro

Aplicația NEO de la BT oferă acces la detaliile conturilor de la Revolut, ING, BCR și alte bănci

Thumbnail

Banca Transilvania lansează în aplicaţia NEO o facilitate de multi-banking, NEO Control, prin care clienţii pot consulta detalii despre conturile personale deschise la fintech-uri sau bănci cu activitate în România, cum ar fi Revolut, ING, BCR şi Unicredit.

BT foloseşte oportunităţile date de Open Banking care, prin integrarea de actori noi în propriul ecosistem IT, permite lansarea de produse şi servicii noi, a menționat Banca Transilvania, într-un comunicat transmis miercuri StartupCafe.ro.

Prin NEO Control, Banca Transilvania marchează o premieră în România, fiind un serviciu de multi-banking, bazat pe interconectare prin folosirea platformei de Open Banking BT.

„Oamenii au nevoie de sevicii rapide, personalizate, accesibile, mai puţin formale şi mai ieftine, iar facilitatea NEO Control este unul dintre acestea. Open Banking a deschis calea spre un nou mod de a face banking, bazat pe interconectare şi acest lucru ni se potriveşte foarte bine: din 2018, de când avem platforma, ne place să experimentăm, să fim pionieri. Colaborăm cu fintech-uri şi combinăm agilitatea lor cu know-how-ul şi baza mare de clienţi BT” – a declarat Mariana Chindriş, director executiv - chief technology officer (CTO), Banca Transilvania.

NEO este noua platformă de Mobile Banking şi Internet Banking a Băncii Transilvania, în cadrul căreia lansează constant facilităţi. Prin opţiunile oferite, este comparabilă cu aplicaţiile fintech şi este potrivită celor care sunt pasionaţi de nou, early adopters.

Convenienţă prin NEO Control

  • Clienţii pot adăuga în NEO conturile deschise la alte bănci sau fintech-uri cu activitate în România. Primele care pot fi integrate sunt BCR, ING, UniCredit şi Revolut, iar numărul lor va creşte în perioada următoare.
  • Prin NEO Control clienţii BT pot vedea informaţii despre conturi şi tranzacţii.
  • Facilitatea NEO Control a fost dezvoltată de Banca Transilvania împreună cu FINQware, fintech românesc care oferă soluţia de agregare a datelor.

Lansarea de miercuri vine după ce lunile trecute Banca Transilvania a anunţat alte două facilităţi, NEOcont pentru persoane fizice şi NEOcont pentru antreprenori, prin care cei care doresc să lucreze cu Banca Transilvania pot deschide cont 100% online, fără niciun drum la bancă.

Pentru cei care îşi doresc NEO, primul pas care trebuie făcut este accesarea site-ului NEO/secţiunea Vreau NEO.

Parallax

Vizualizari
6904
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 828
Adauga comentariu
poza de profil
Red
Guard
De ce le-as da celor de la BT access la contul Revolut? Chiar daca nu e vorba de sume.
poza de profil
Ionuț
Florescu
"Oamenii au nevoie de sevicii rapide, personalizate, accesibile, mai puţin formale şi mai ieftine". De acord. Însă oamenii au nevoie în primul rând de o politică de prețuri TRANSPARENTĂ. Afirmația citată poate părea puțin ipocrită având în vedere faptul că deocamdată prețul serviciului NEO nu a fost comunicat de BT nici până acum.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri