CZ

S-a anunțat când se fac înscrieri la aippimm.ro pentru târgul de handmade pe banii statului

Thumbnail

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a anunțat, luni, data oficială la care meșteșugarii, artizanii și alți producători handmade se vor putea înscie online pentru a merge la târgul național de gen, cu decontarea unor cheltuieli cu transportul și cazarea.

Înscrierile în Programul de susutinere a mestesugurilor si artizanatului incepand cu data de 6 noiembrie ora 10.00, pe site-ul www.aippimm.ro, a informat, luni, oficial, ministerul.

”În vederea obținerii acordului de principiu pentru participarea la Târgul Național pentru Meșteșuguri și Artizanat 2017, operatorii economici vor completa și vor transmite online formularul de înscriere în program (Anexa nr.1 la procedura programului), începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, până la epuizarea locurilor aferente târgului. Admiterea în Program se va face în ordinea înscrierii”- a anunțat sursa citată.

Pentru 2017, Guvernul alocă un buget total tot de 890.000 de lei pentru organizarea târgului și oferă din acești bani și decontarea unor cheltuieli cu transportul și cazarea antreprenorilor din zona handmade (artizanat și meșteșuguri) pentru a putea participa la cele 3 zile de târg și seminare de specialitate.

Cheltuieli eligibile

Potrivit procedurii aprobate prin hotărâra publicată joi în Monitorul oficial, vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari și pentru produsele acestora (după caz) precum și cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfășurării evenimentului, astfel:
 

  • Se acordă finanțare pentru transportul produselor, în cazul în care acestea necesită un transport separat și nu pot fi transportate în același mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maximă acordată unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depași 2.000 lei pentru târg. În limita acestor sume beneficiarul își poate deconta transportul. În cazul în care suma totală cheltuită depășește 2.000 lei diferența va fi suportată de către beneficiar.

 

  • În cazul în care beneficiarul se deplasează cu autoturismul personal, va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 kilometri parcurși. Cheltuielile privind transportul vor fi decontate în baza documentelor justificative.

 

  • Vor fi asigurate cheltuielile aferente cazării pentru beneficiari, în cuantum de maxim 1.600 lei/ beneficiar pentru patru nopți de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/ noapte/ persoană.

 

  • Beneficiarul va trebui să suporte TVA, care nu este cheltuială eligibilă în program.

Cine va putea participa la târg cu ajutorul de la stat

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat speră să aducă la târg 150 de antreprenori handmade.

Vor putea beneficia de finanțări întreprinderile mici și mijlocii (IMM) definite conform prevederilor Legii nr. 346/2004, societățile cooperative (inclusiv societățile cooperative meșteșugărești mixte), persoanele fizice autorizate (PFA) care desfășoară activități economice în mod independent, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, precum și asociațiile profesionale sau fundațiile care se încadrează la data solicitării în una dintre următoarele categorii:

a) sunt organizate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației republicată sau în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare și îndeplinesc condițiile de încadrare în categoria întreprinderilor mici și mijlocii, potrivit dispozițiilor Legii nr. 346/2004, cu modificările și completările ulterioare;

b) sunt persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale (înregistrate în registrul comerțului și autorizate conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, care desfășoară activități în domeniul meșteșugurilor, în special al celor tradiționale și în domeniul artei populare și artizanatului;

c) sunt constituite ca asociații profesionale sau fundații și au ca scop promovarea meșteșugurilor și a meseriilor care presupun un număr mare de operații executate manual, a produselor și serviciilor cu specific tradițional, inclusiv din domeniul artei populare și artizanatului.

Procedura targ artizanat 2017 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1227
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri