CZ

Iași: 6 români spun că fac investiții în start-upuri IT, printr-un nou accelerator de afaceri

Thumbnail

Șase români spun că au deschis la Iași, un accelerator de afaceri, care a strâns deja un fond de 150.000 de euro, prin care vor face investiții în start-upuri ieșene de tehnologie a informației și comunicații (IT).

TBNR Iași Startup Accelerator s-a lansat sâmbătă, 28 octombrie, la conferința de IT Codecamp, de la Iași, potrivit unui comunicat remis, luni, publicației StartupCafe.ro.

În comuncat, TBNR Accelerator se prezită drept ”o inițiativă privată a 6 profesioniști din IT-ul și mediul antreprenorial ieșean: Andrei Postolache, Florin Cardașim, Gabriel Enea, Cristi Bârlădeanu, Dan Nicola și Bogdan Băianu”.

TBNR Accelerator mai spune că va identifica, selecta și oferi susținere în faza inițială de business acelor startup-uri de IT din Iași care au în spate echipe motivate și idei de business scalabile, cu potențial de creștere rapidă.

”Vom face primele investiții în startup-urile cele mai promițătoare, în timp ce le vom ajuta să crească, să-și rafineze produsul, să își găsească piața și să se pregătească pentru următoarele runde de investiții” - spune sursa citată.

Selecția oficială a startup-urilor ar urma să demareze la început de 2018, dar membrii acceleratorului spun că sunt prezenți în comunitatea locală și aproape de evoluțiile din IT-ul ieșean, constant interesați de startup-uri cu potențial.

Pe site-ul său, acceleratorul ieșean spune că a strâns în 72 de ore un fond de investiții de 150.000 de euro.

Potrivit comunicatului, fondul de investiții a fost format prin contribuția a 20 de investitori individuali, persoane fizice, ”membri marcanți ai comunității de IT și business din Iași și nu numai”. ”Niciunul dintre ei nu are mai mult de 10% din fond și toți banii sunt privați, permițând investiții flexibile și care urmăresc un singur scop: performanța și ambiția echipelor pe care le vom susține”  - precizează sursa citată.

TBNR este acronimul de la The Best Never Rest.

 

Parallax

Vizualizari
965
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri