Raluca Abrihan

Magazin online de modă românesc cumpără principalul competitor din Italia

Thumbnail

Magazinul online FashionUP cumpără un magazin online de modă din Italia şi intră pe o piaţă de 15 ori mai mare ca voloare decât cea românească. Fondatorul platformei româneşti spune că este interesat şi de alte achiziţii similare.

 

Firma româanească a achiziţionat PiuStyle.com, platfomă operată de către o companie înregistrată în Torino, dar cu suportul tehnic şi activitățile specifice de call-center și marketing vor fi coordonate de la sediul din România, în urma acestei tranzacţii.

Este o provocare să intrăm pe piața din Italia, mai ales pentru că este de 15 ori mai mare decât cea din România: ultimele estimări ale pieței online de fashion indică o valoare de 2,5 de miliarde de euro pe 2017. Pentru magazinul PiuStyle, estimăm o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro pentru anul viitor”, a declarat Alin Stanciu, fondator și CEO FashionUP.

În prezent, pe site-ul PiuStyle sunt disponibile 10.000 de produse urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie adăugate și restul de 60.000 de produse.

Extinderea pe piața din Italia va facilita, de asemenea, accesul către noi furnizori și diversificarea portofoliului de branduri. “De-a lungul timpului, am explorat posibile parteneriate cu diverși furnizori internaționali, care n-au fost deosebit de încântați de acoperirea strict regională a FashionUP. Deschiderea operațiunilor într-o piață occidentală foarte mare ne va da mai multă putere de negociere în fața furnizorilor și, cu siguranță, va crește varietatea de produse disponibile pe FashionUP”, a completat Alin Stanciu.

Platforma FashionUP activează de opt ani pe piața din România. La doi ani de la debut, a deschis o reprezentanță în Bulgaria, urmată în 2016 de preluarea operațiunilor Click4Fashion din România, Bulgaria și Ungaria. În acest moment, compania activează pe patru piețe internaționale, Italia fiind cea mai recent adăugată pe listă.

Studiem și potențialul altor piețe, dar în 2018 ne concentrăm pe cele patru piețe existente", a declarat Alin Stanciu în legătură cu perspectivele de continuare a extinderii internaționale.

Parallax

Vizualizari
1071
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri