Claudiu Zamfir

Cum convingi o bancă să-ți respingă creditul, deși ai o idee de afacere bună

Imagine principala
imprumut banca respins

Antreprenorii trebuie să țină cont și de numărul afacerilor similare cu a lor, atunci când solicită un împrumut de la bancă pentru investiții, spune o directoare responsabilă cu fondurile europene într-o bancă românească.

Ramona Ivan, director pentru relații externe și finanțări structurale în cadrul CEC Bank, a dat exemplul unui tip de afacere la modă, într-o perioadă: cipercăriile.

Cred că trebuie foarte multă tansparență și ideal ar fi să vezi în orice moment unde, ce s-a întamplat, ca să nu mergi pe ceva pe care încă o sută au lansat afaceri. Era ceva (o linie de finanțare - n.r.) cu ciupercăriile și toată lumea aplica pe ciupercării. Evident că atunci când îți vine al zecelea dosar pe ciupercării, chiar dacă proiectul arată mai bine decâ cele de dinainte, ajungi să spui: <<domnule, parcă nu aș mai marge, poate au venit toate la banca mea, poate mai sunt și la alte bănci..>>" , a spus Ivan, miercuri, la un eveniment pentru inaugurarea unui cluster de inovare, în București.

Ea a mai spus că ideal ar fi să existe o hartă interactivă pe care să fie afișat numărul de afaceri din anumite domenii lansate în anumite localități pe diverse linii de fonduri europene. Astfel, antreprenorii s-ar putea reorienta către alte destinații și alte sucursale bancare, cu afacerea lor, pentru a obține împrumuturi.

De asemenea, Ramona Ivan a mai atras atenția că mai importantă decât demersurile pentru obținerea finanțării europene este implementarea proiectului.

CEC Bank este membră a clusterului Start Inovare, care s-a lansat miercuri, la București.

Organizația spune că poate oferi, prin intermediul membrilor săi, soluții inovatoare pentru o mare diversitate de probleme cum ar fi:

  • tehnologiile de compostare a deșeurilor,
  • rețele inteligente de energie,
  • Tehnologia Informației (IT),
  • telemedicina,
  • drone etc.

Membrii clusterului vor să acceseze ”cele mai revoluționare tehnologii în domeniu” și să le pună în sprijinul economiei naționale, prin intermediul firmelor românești.

Din acest cluster fac parte subsidiare românești ale unor giganți internaționali din tehnoloie, cum ar fi General Electric, asociații civice, ca Freedom House România, precum și firme mici și mijlocii (IMM), ca SC All Design Group, care produce și operează drone utilitare.

Clusterele de inovare sunt, în general, instrumente eficiente de acceare a fondurilor europene în domeniul tehnologiilor avansate.

Foto: Dreamstime

Parallax

Vizualizari
1938
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri