Raluca Abrihan

Competiţie internaţională de robotică, la Bucureşti

Thumbnail

130 de elevi din mai multe țări din Europa vor participa la competiția internațională de robotică CEESA First Tech Challenge Championship. Trei echipe vor reprezenta România. Câștigătorul va ajunge la campionatul mondial de robotică din Detroit, Statele Unite.

 

Competiţia are loc între între 9 și 10 februarie, la Școala Internațională Americană din București (AISB).

La concurs vor participa elevi de liceu de la școli asociate în organizația CEESA (Central and Eastern European Schools Association) din 9 țări: Polonia, Cehia, Rusia, Macedonia, Bulgaria, Letonia, Austria și România. În total vor fi 13 echipe formate din cel mult 10 participanți.

Elevii au început să lucreze la realizarea roboților încă din luna septembrie, încercând să găsească soluția cea mai eficientă pentru tema de anul acesta, “Recuperarea relicvei”, inspirată din aventurile lui Indiana Jones. Roboții sunt construiți și programați de elevi respectând cu strictețe regurile impuse în manualul concursului.

Competiția internațională se desfășoară pe o suprafață plană de 3,65 metri pătrați. Elevii trebuie să găsească strategiile potrivite de a lucra în echipă astfel încât să reușească să mute, gestionând roboții, cât mai multe cuburi din spumă în locurile indicate. Jocul durează 2:30 minute, din care primele 30 de secunde reprezintă o probă individuală în care roboții trebuie să îndeplinească sarcini preprogramate. În următoarele două minute roboții, care sunt controlați de către elevi, trebuie să mute cât mai multe cuburi.

Pe lângă proba jocului, elevii trebuie să prezinte o carte tehnică în care sunt descrise proiectarea, construcția și programarea roboților. Câștigătorul acestei competiții va participa la campionatul mondial de robotică din Detroit, SUA.

Sezonul de robotică din București este în plină desfăşurare

În perioada 23-25 martie, la Sala Polivalentă din București va avea loc o nouă competiţie de robotică, unde vor participa  peste 1200 de elevi de liceu din România - BRD FIRST Tech Challenge Romania. Aceasta este organizată de Asociația Nație Prin Educație, cu sprijinul partenerilor strategici şi al unui număr mare de voluntari.  Patru echipe românesti, premiate în cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, vor participa la Campionatul Mondial din SUA.

Parallax

Vizualizari
1454
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri