Luminita Pirvu

Banca Transilvania susține investițiile verzi prin fonduri BERD

Imagine principala
Energie verde

Banca Transilvania va putea acorda credite pentru achziționarea de produse destinate economiei şi investiţiilor verzi. Creditele vor putea fi accesate de persoane fizice, grupuri de persoane fizice, asociaţii de proprietari sau companii furnizoare de astfel de produse şi servicii. BERD a lansat programul de finanţare Green Economy Financing Facility (GEFF) în valoare de 100 de milioane de euro iar Banca Transilvania este prima bancă parteneră care va da startul finanţărilor.

Cele 40 de milioane de euro acordate Băncii Transilvania de către BERD fac parte din Facilitatea de Finanțare a Economiei Verzi în România (GEFF) şi reprezintă o finanțare pionierat în domeniul eficienței energetice, în sectorul rezidențial din România.

Detalii despre oferta BT pentru investiții „verzi”:

  • Creditul BT imobiliar/ipotecar, destinat reducerii consumului de energie: acordat în lei sau în euro, pe o perioadă de 5 – 30 de ani; dobândă redusă pentru creditul în lei, de 0,25 puncte procentuale față de standard+ROBOR 6M, iar pentru creditul în euro aceasta este de 0,50 puncte procentuale față de standard+EURIBOR 6M; comisionul de analiză este zero.
  • Campania BT – eMAG (valabilă până în 26 iulie 2017): la achiziționarea de la eMAG cu cardul STAR de la BT - integral sau în rate - a unui frigider, congelator sau a unui aparat de aer condiționat din clasa energetică A++, care are un preț de minim 500 de lei, clientul BT primeşte un card cadou de la eMAG, cu valoarea de 50 de lei, sumă care poate fi folosită pentru următoarea comandă online, la acelaşi magazin. Produsele cuprinse în această campanie sunt marcate disctinct pe siteul eMAG.

Programul BERD va finanţa investiţii în eficienţă energetică, energie regenerabilă si soluţii de economisire a apei. Este pentru prima data când BERD finanţează investiţii de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial din România. Creditele vor putea fi accesate prin intermediul bancilor locale partenere.

Beneficiarii acestor finanţări pot fi persoane fizice, grupuri de persoane fizice, asociaţii de proprietari sau companii furnizoare de produse şi servicii verzi.

Aceştia vor putea să aleagă soluţii de tehnologii verzi pre-definite sau să beneficieze de consultanţă gratuită pentru identificarea soluţiilor cu consum de energie redus cele mai potrivite pentru investiţiile complexe ce urmează a fi finanţate prin GEFF.

Consultanţa tehnică este asigurată prin intermediul grantului acordat de catre Global Environment Facility şi EBRD Shareholder Special Fund.  

TaiwanICDF, responsabil de programul de dezvoltare al Chinei de la Taipei, a contribuit cu 12 milioane de dolari americani la acest program de finanţare.

GEFF urmează succesul programelor de finanţare a eficienţei energetice anterioare din România ale BERD care au sprijinit municipalitățile, companiile mari din industrie precum si companiile mici si medii să finanţeze peste 470 de investiţii în eficienţă energetică şi producerea energiei din surse regenarabile, cu o valoare cumulată de aproximativ 190 de milioane de euro.

 

 

Parallax

Vizualizari
454
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri