Raluca Abrihan

Lanţul de hub-uri WeWork taie 25% din joburi

Thumbnail

După ratarea listării pe bursă şi multe probleme financiare, compania care deţine lanţul de spaţii de lucru colaborativ WeWork a anunţat că face taieri masive de personal. Cei mai afcetaţi vor fi angajaţii subsidiarei Meetup, un startup cumpărat de WeWork, în urmă cu doi ani cu 200 de milioane de dolari.

Compania fondată în Israel, care deţine spaţii de lucru colaborativ în întreaga lume, va renunţa la circa 25% din angajaţi, cei mai mulţi dintre aceştia fiind ingieri, scrie TechCrunch.

Meetup este o platformă online unde utilizatorii pot să interacţioneze între ei în funcţie de interesele în comun, pot forma grupuri de întâlniri şi organiza evenimente.

Problemele pentru WeWork au început în această toamnă după ce compania care deţine lanţul de hub-uri şi-a amânat listarea ce trebuia să aibă loc în octombrie, după ce s-a constatat că evaluarea iniţială a companiei, de 47 miliarde de dolari, nu mai este valabilă, firma valorând de fapt circa 10 miliarde de dolari.

Problema diferenţei uriaşe dintre cele două evaluari a fost pusă pe seama greşelii unuia dintre fondatorii companiei, Adam Neumann, care a folosit o combinație de vânzare de acțiuni și obligațiuni pentru a scoate peste 700 de milioane de dolari din firmă.

 

 

Parallax

Vizualizari
453
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri